Apple створила фонд на 50 мільйонів доларів для підтримки музикантів під час пандемії

2020-04-08

Apple оголосила про створення фонду на 50 мільйонів доларів. Ці гроші будуть спрямовані незалежним лейблам, щоб артистам продовжували виплачувати відрахування в період пандемії.

Отримати гроші зможуть тільки лейбли, що пропонують пряму дистрибуцію в Apple Music і заробляють мінімум 10 тисяч дол. за квартал.

Гроші, отримані від Apple, є авансом. Компанія поверне їх за рахунок відрахування з майбутніх доходів лейбла.

Для отримання авансових роялті потрібно мати прямий договір про дистрибуцію з Apple Music і підписати спеціальну угоду до 8 травня. Форму для подачі заявок компанія опублікує 10 квітня на сервісі управління цифровим контентом iTunes Connect.

На прибуток від живих виступів розраховують не тільки музиканти, але і їх команди, тур-менеджери і працівники концертних майданчиків, які залишилися без роботи. Виплати надійдуть безпосередньо самим лейблам, які зможуть самостійно розподілити їх між своїми артистами та працівниками.

«Це важкі часи для музичної індустрії. Кошти для існування виявляються під загрозою, оскільки одночасно зникають багато джерел доходів. У Apple глибокі багаторічні відносини з музикою, і ми пишаємося тісною співпрацею з кращими лейблами і артистами в світі. Ми хочемо їм допомогти », - розповіли в компанії.