Apple шукає способи поліпшити підводні фотознімки

2019-04-05

Зробити гарну фотографію на iPhone зазвичай не важко - яскраві смартфони відмінно справляються з цим завданням і можуть робити якісні знімки практично в будь-якому випадку. Але не під водою. Схоже, в Купертіно перейнялися цією проблемою і розмірковують над її вирішенням.

Особливості висвітлення, що свідчать про те, що й інші зразки під водою отримали зображення. Опубліковано в новому патенті Apple, пристрій покликаний поліпшити якість підводного фото-і відеозйомки.

Управління патентами і товарними знаками США отримало заявку на патент, що має назву «Підпорядковані електронні пристрої з можливим формуванням зображення».

Описується, що як тільки гаджет виявив, що знаходиться у водному середовищі, він автоматично включить набір датчиків, які використовують, щоб визначити параметри зйомки, які потребують коректування.

Апарат укомплектований датчиками вимірювання спектра світла, глибин і відстані. Крім того, він здатний вимірювати тиск, який входить в простір, визначає ступінь затримки води, відстань до місця та найближчого об'єкта.

Керуючі отримані даними, система автоматично вносить корективи в відсутність зображення, роблячи його більш якісним.
Поява патенту зовсім не означає швидку появу представленого в ньому пристрою продажу. Багато з таких розробок так і залишаються пачкою креслень з описами.

Крім того, не виключено, що замість цього «помічника» одного разу випустять водонепроникний iPhone з таким же набором датчиків і програмним забезпеченням.