Apple допоможе у навчанні! Безкоштовні програми для професійного навчання для викладачів та учнів

2021-04-06


Apple представила новий курс для самостійного начання - Apple Teacher Portfolio. Він допоможе викладачам зробити будь-які уроки цікавішими - незалежно від того, де проходять заняття. Також Apple оновлює додатки «Завдання» та «Клас» і популярну навчальну програму Everyone Can Create - в неї будуть додані всі найновіші функції iPad і додатків Apple.

«Вже більше 40 років компанія Apple співпрацює з навчальними закладами і створює продукти, які допомагають в навчанні, - зазначила Сьюзан Прескотт, віце-президент Apple по взаємодії з розробниками і маркетингу продуктів для корпоративної сфери і освіти. - Щоб школи могли повною мірою використовувати всі можливості наших продуктів, ми підготували курс професійного навчання Apple Teacher Portfolio. Він дозволить викладачам більш впевнено адаптувати свої заняття, а значок стане визнанням тієї чудової роботи, яку вони роблять кожен день. Після такого непростого року ми хочемо підтримати викладачів, тому що вони служать прикладом для всіх нас ».

Курс Apple Teacher Portfolio допоможе викладачам використовувати всі переваги технологій Apple на різних етапах планування та проведення занять.

Використовуючи шаблони та ідеї для занять, підготовлені на основі рекомендацій Everyone Can Create, викладачі зможуть підвищити якість своєї роботи і зробити уроки цікавішими за допомогою таких додатків, як iMovie.

Новий курс професійного навчання - Apple Teacher Portfolio

Apple Teacher Portfolio - це новий значок, який викладачі можуть отримати, самостійно вивчаючи матеріали в навчальному центрі Apple Teacher. Курс Apple Teacher Portfolio безкоштовний. Його призначення - допомогти викладачам максимально використовувати можливості технологій Apple на різних етапах планування та проведення занять, а учням - активувати знання, глибше вивчити предмети, усвідомити пройдений матеріал. Особливо в час пандемії. В курсі пропонується 21 шаблон для організації занять. Шаблони створені на основі рекомендацій програми Everyone Can Create, і з їх допомогою викладачі зможуть підвищити якість своєї роботи, зробивши уроки цікавішими за рахунок використання таких додатків, як Keynote, GarageBand або iMovie.

Для викладачів Apple Teacher Portfolio стане джерелом найкреативніших та найцікавіших ідей для проведення уроків, добіркою матеріалів, якими можна відразу поділитися з керівництвом і колегами по школі. Якщо у викладача є можливість обміркувати, що у нього виходить, а що ні, це допомагає трансформувати підходи до навчання. Apple Teacher Portfolio можна використовувати як журнал для запису важливих етапів професійного зростання.

«Apple Teacher Portfolio стане для навчальних округів платформою, на якій можна ставити питання, і вона покликана допомагати викладачам поглянути на їхню роботу з боку, - пояснила Фелісіті Трептов, фахівець з інтеграції нових технологій в шкільному окрузі Everest Area в штаті Вісконсін. - Портфоліо викладача - це спосіб поділитися гордістю за те, чого ви навчилися чи що створили. Моє перше портфоліо досі стоїть у мене вдома на полиці, і мені подобається згадувати про нього, це важливий етап в моєму житті. Я буду рада вручити такий інструмент вчителям в нашому окрузі, щоб вони теж могли пишатися своєю роботою і мали можливість поглянути на пройдений шлях, маючи під рукою відчутні артефакти ».

Програма Everyone Can Create створена для того, щоб викладачам було простіше додавати елементи малювання, музики, кіномистецтва та фотографії в план занять по будь-яких предметів. Зараз програмою Everyone Can Create користуються понад 5000 середніх шкіл по всьому світу.

Everyone Can Create - крок до свободи самовираження

Apple оновлює програму Everyone Can Create - в неї будуть додані відомості про найновіші функції iPad і різних додатків: iMovie, Clips, GarageBand і так далі. У керівництві по малюванню тепер буде інтерактивна графіка і анімація в Keynote. У розділі фотозйомки з'являться уроки по створенню анімованих GIF-зображень за допомогою Keynote і нові матеріали по роботі з Камерою і Фото. У розділі відео можна буде знайти уроки по зйомці невеликих роликів з використанням зеленого екрану і інших ефектів. У розділі музики - поради по роботі з впорядкування файлів в GarageBand.

Згідно з дослідженням Gallup, більшість викладачів вважає, що діти вчаться краще, якщо у них є можливість демонструвати свої знання у формі творчості. Якщо вчителі мають можливість використовувати креативні підходи, то і учням простіше виконувати завдання, що вимагають нестандартних рішень. Компанія Apple склала програму Everyone Can Create, щоб викладачам було простіше інтегрувати в плани занять елементи малювання, музики, кіномистецтва та фотографії. Такі завдання можна використовувати на уроках з будь-яких предметів. Зараз програму Everyone Can Create використовують понад 5000 середніх шкіл.

Оновлення навчального плану програми Apple Everyone Can Create зачеплять новомодні можливості iPad і таких додатків, як iMovie, Clips і GarageBand. Оновлене керівництво з малювання включає інтерактивну графіку і анімацію в Keynote.

Керівництво у створенні фото тепер включає створення анімованих GIF-зображень з використанням додатків Keynote, Камера і Фото.

З додатками «Завдання» та «Клас» вчитися і викладати можна звідки завгодно

Незабаром викладачам стануть доступні нові можливості спостереження за активністю учнів: в додатку «Завдання» буде видно прогрес виконання завдання і те, скільки часу учень витратив на перегляд отриманих документів, відео та посилань. Завдяки новим функціям додатків викладачі зможуть ділитися проектами з колегами, експортуючи створені в ньому завдання. Проект можна імпортувати в «Завдання» або відкрити на іншій платформі. А з поліпшеною бічною панеллю переміщатися між завданнями, додатками і обліковими записами студентів стає ще простіше. Тепер завдяки цим новим можливостям додаток «Завдання» стане ще більш потужним інструментом з широкими можливостями персоналізації.

Вперше в додатку «Клас» з'явиться можливість навчання за межами школи. До сих пір це додаток успішно об'єднувало учнів і викладачів, які перебувають в одному і тому ж приміщенні, але незабаром буде можна запрошувати студентів і на онлайн-зустрічі в «Класі». Вже знайомі викладачам функції при підключенні дозволять демонструвати певні додатки, переглядати екран учня і список його завдань. Як завжди, ця функція розроблялася Apple з великою увагою до захисту конфіденційності учнів. Використовуючи керований Apple ID, викладач може подати запит про можливість підключення до пристрою учня, а той - прийняти або відхилити запит. Крім того, в додатку з'явилася технологія Mac Catalyst для зручної роботи на iPad і Mac, в тому числі з чіпом M1 - першим чіпом Apple, створеним спеціально для Mac. Завдяки оновленому дизайну та функції смарт-груп викладачі зможуть миттєво побачити основні відомості про учня: чи знаходиться він онлайн, чи присутній на занятті віддалено або фізично, використовує iPad або Mac і який стан акумулятора навчального пристрою. Вся ця інформація легко доступна і дозволяє заощадити час для навчання.

Нові можливості програми «Завдання» дозволять викладачам бачити активність учнів, прогрес виконання завдання і те, скільки часу учень витратив на перегляд отриманих в додатку документів, відео та посилань.

Вперше в додатку «Клас» з'явиться можливість навчання за межами школи. Вже знайомі викладачам функції дозволять демонструвати певні додатки, переглядати екран учня і список його завдань.

Значок Apple Teacher Portfolio доступний вже сьогодні в Apple Teacher Learning Center. Everyone Can Create оновлений і доступний для безкоштовного скачування в Apple Books. Нові бета-версії додатків «Завдання» та »Клас» доступні на порталі AppleSeed для IT-фахівців.