Apple оновила зарядку в комплекті з iPad Pro на більш потужну

2020-11-18


Головним спірним моментом всієї презентації iPhone 12 стала відмова Apple від зарядного пристрою та навушників в комплекті з iPhone. Насправді навушники наробили менше шуму, а ось відсутність зарядного адаптера зачепило дійсно багатьох. Потім стало відомо, що Apple прибрала навушники і адаптер живлення з комплекту iPhone 11, iPhone Xr і навіть iPhone SE другого покоління, а не тільки з нових айфонів. Але є в цій історії хоч щось хороше: Apple почала поставляти новий блок живлення USB-C на 20 Вт в комплекті з недавно випущеними моделями iPad Pro. Apple вперше представила новий блок живлення USB-C потужністю 20 Вт разом з iPhone 12 на зміну старому адаптеру 18 Вт.

Зарядка iPad Pro 2020

Ця зміна в комплектації iPad була вперше помічена на Reddit, коли кілька користувачів підтвердили, що їх недавно придбані iPad Pro включають в комплекті адаптер на 20 Вт, а не адаптер на 18 Вт. Нехай це і невелике, але вельми помітне нововведення для покупців iPad Pro і мета Apple, безсумнівно, полягає в тому, щоб випустити на ринок якомога більше адаптерів USB-C потужністю 20 Вт.

Усе буде залежати від iPad Pro. Наприклад, якщо ви купите зараз планшет, випущений в червні або серпні цього року, в комплекті з ним буде старий адаптер на 18 Вт. Якщо ж дата випуску буде пізніше вересня, в коробці ви вже знайдете нову зарядку 20 Вт. З айфона до речі також: старі телефони ще включають зарядку в комплекті, а нові партії (навіть iPhone SE 2 або iPhone 11) поставляються вже без неї.

Як відрізнити зарядку на 20 Вт?

Зробити це дуже просто - на кожному зарядному адаптері Apple є поле з інформаційними написами. Там повинно бути написано 18W або 20W (18 Вт або 20 Вт). Розташування напису залежить від країни, в якій здійснювалася купівля пристрою.

Нова технологія MagSafe для iPhone 12 теж вимагає адаптера USB-C на 20 Вт для повної зарядки на потужності 15 Вт. Раніше продається Apple адаптер на 18 Вт забезпечує живлення тільки 13 Вт через MagSafe. Знову ж таки, оскільки Apple більше не включає зарядний пристрій в комплект поставки iPhone, вона шукає інші способи збільшити поширення адаптерів USB-C на 20 Вт.

Досить дивно усвідомлювати, що MagSafe сумісний в повній мірі тільки з новим 20-ватним блоком живлення. Здавалося б, якщо всі адаптери Apple (крім найменш потужних ) можуть заряджати iPhone однаково швидко, то чому вони не можуть адекватно працювати з бездротовою зарядкою? Швидше за все, причина таких обмежень полягає в побоюваннях інженерів компанії через перегрів.

Окрім того, Apple, ймовірно, припинила виробництво адаптера USB-C потужністю 18 Вт, тому є сенс переключити iPad Pro на новий адаптер 20 Вт.

Цікаво, що в інтернет-магазині Apple як і раніше, вказано, що iPad Pro поставляється з адаптером USB-C на 18 Вт в коробці. Ймовірно, це пов'язано з тим, що в інвентарі все ще є моделі iPad Pro, які були зроблені до появи адаптера 20 Вт, тому не кожен iPad Pro, який продається сьогодні, обов'язково має у комплектації новий адаптер.