Як виявилося, в одному з недавніх оновлень iOS був доданий спеціальний механізм, який самостійно зупиняє зарядку при досягненні акумулятором 80% від максимальної ємкості. Це відбувається, якщо сам iPhone, iPad або

Apple додала в iOS «літній» механізм зарядки

2019-06-14
Як виявилося, в одному з недавніх оновлень iOS був доданий спеціальний механізм, який самостійно зупиняє зарядку при досягненні акумулятором 80% від максимальної ємкості. Це відбувається, якщо сам iPhone, iPad або

Зарядка - мабуть, самий небезпечний процес, який відбувається в вашому смартфоні. Варто чомусь піти не так і біди не минути. Біда може проявити себе по-різному від передчасного зносу акумулятора до перегріву внутрішніх компонентів пристрою або, того гірше, самозаймання. Звичайно, ймовірність такого результату досить мала, а Apple не хоче, щоб її користувачі піддавали себе навіть найменшого ризику, а тому придумала обмежувати зарядку в умовах підвищених температур.Як виявилося, в одному з недавніх оновлень iOS був доданий спеціальний механізм, який самостійно зупиняє зарядку при досягненні акумулятором 80% від максимальної ємкості. Це відбувається, якщо сам iPhone, iPad або iPod перегрівся або навколишня температура досягла дуже високих значень.

Iphone не заряджається. Що робити

«Ваш iPhone може нагріватися в процесі підзарядки. Щоб збільшити термін служби акумулятора, програмне забезпечення може обмежувати зарядку після 80%, якщо він занадто нагріється. Зарядка буде відновлено, як тільки температура трохи впаде. Щоб це сталося швидше, спробуйте перемісити iPhone із зарядним пристроєм в більш прохолодне місце », - пояснює Apple.

Цікаво, що діапазон робочих температур для пристроїв Apple виявився досить невеликим: від 0 до 35 градусів Цельсія. З цього випливає, що заряджає десь на офісному столі, на який падають сонячні промені, в літню пору смартфони, планшети і плеєри будуть періодично відключати прийом електрики, зупиняючись на позначці 80%.

Як зменшити знос батареї
Останнім часом Apple приділяє багато уваги здоров'ю акумуляторів в своїх пристроях, намагаючись максимально продовжити термін їх служби. З тієї ж причини компанія додала в iOS 13 інструмент, що обмежує швидкість зарядки, якщо пристрій залишено на зарядку на ніч. В результаті користувач не бачить ніякої різниці, а батарея зношується не так швидко.