Функція «Час лягати» в iOS 10 покликана покращити сон власника iPhone

2018-04-30

На конференції WWDC 2016 Apple багато уваги приділила здоров’ю і фізичний активності користувачів. У iOS 10 компанія переробила додаток будильник, і тепер його призначення не тільки будити власника iPhone вранці, але також нагадувати про те, що пора лягати спати і аналізувати сон. Функція під назвою «Час лягати» доступна в стандартній програмі «Годинник». В Apple відзначають, що засинання і пробудження в один і той же час кожен день – ключ до здорового сну.

Apple пропонує спростити процес установки програми, задаючи ряд питань. Користувачеві пропонується вказати необхідну кількість годин для сну і активні дні тижня.

Після початкового настроювання в «Годиннику» з’явиться окрема вкладка «Час лягати». Тут показаний графічний циферблат, що дозволяє швидко регулювати тривалість сну. Для зміни часу засинання і пробудження необхідно зміщувати помаранчевий слайдер за годинниковою або проти годинникової стрілки. Після установки програма автоматично буде надсилати повідомлення про те, що пора лягати спати.

Функція «Час лягати» інтегрована з додатком «Здоров’я». «Годинник» збирають і аналізують показники сну і зберігають дані в журналі HealthKit. Також програма надає короткий аналіз сну, спонукаючи користувача щодня лягати і вставати в один і той же час.

Іншою особливістю програми є функція «Сигнал до пробудження», яка дозволяє змінити тон і гучність будильника. Перлом локалізації в першій бета-версії iOS 10 став пункт перекладений як «Звук пробудження».

Новий розділ «Час лягати» Годинник» є частиною платформи iOS 10, релізна версія якої вийде цієї осені. На даний момент доступна перша тестова збірка для розробників. Публічне тестування розпочнеться в липні.