Apple веде переговори про купівлю виробника спорткарів McLaren

2018-04-30

Apple має намір придбати компанію McLaren Technology Group, яка виробляє спорткари і володіє командою «Формули 1». Про це в середу пише видання Financial Times.

Інтерес Apple до McLaren FT пояснює тим, що компанія має намір розробити свій безпілотний електрокар. Каліфорнійський гігант ніколи публічно не оголошував про подібний проект, але про нього багато писали ЗМІ. Apple вже більше двох років працює над проектом і придбання McLaren можна розглядати як стратегічну інвестицію.

За даними видання, вартість операції може скласти $1,3-1,95 млрд. Таким чином, це буде найбільше придбання Apple з моменту покупки виробника навушників Beats Electronics за $3 млрд в 2013 році. Виручка McLaren в 2014 році склала 265 млн фунтів стерлінгів ($344 млн доларів), збиток — 22,6 млн фунтів ($29,3 млн). Більш актуальні дані про фінансові показники компанії не публікувалися.

Apple проявляє інтерес до технологічних розробок McLaren і її портфоліо патентів, розповіли FT джерела, знайомі з ходом переговорів. В той же час вони підкреслили, що перспективи угоди невизначені у зв’язку із змінами всередині Apple.

McLaren розташована у Великобританії, що спеціалізується на виробництві спорткарів і гоночних болідів. У тому числі компанія займається дослідженнями аеродинаміки і легкосплавних матеріалів. Офіційно про угоду говорити відмовилися як у Apple, так і в McLaren.