Куо: в 2018 році Intel стане ексклюзивним постачальником модемів для iPhone

2018-04-30

Куо: в 2018 році Intel стане ексклюзивним постачальником модемів для iPhone

Масштабні плани Apple по співпраці з Intel можуть похитнути лідируючу позицію Qualcomm в галузі. Новий звіт KGI розповідає про майбутнє мобільних модемів, повідомляє AppleInsider.

У лютому 2018 року Мінг-Чі Куо переглянув власні раніші прогнози, що стосуються розподілу компонентів майбутніх поколінь iPhone між виробниками. Тепер аналітик вважає, що компанія Intel володіє всіма шансами стати єдиним постачальником стільникових модемів для нових серій смартфонів Apple. До цього Куо вважав, що Qualcomm дістанеться близько 70% замовлень корпорації на чіп-модулі, а Intel буде задовільнятися залишиною частиною.

Однак розробки Intel дозволили компанії серйозно просунутися вперед. Крім того, що її модеми відповідають всім вимогам Apple, модулі підтримують технологію CDMA2000, стандарт DualSim і подвійний режим очікування DSDS. Все це робить модеми Intel практично ідеальним рішенням для смартфонів нового покоління. Крім того, будучи новачком на ринку, Intel може запропонувати більш конкурентні ціни на свою продукцію.

Через юридичних суперечок між Apple і Qualcomm виробник iPhone може також переглянути поточний розподіл замовлень. Суди з Apple вже негативно позначилися на діяльності Qualcomm, операційний прибуток якої знизилася на 96% через виплати компенсації в один мільярд доларів.