Топ-10 найпопулярніших смартфонів у світі очолили дві моделі Apple і один апарат Samsung

2018-04-30

У новому дослідженні Counterpoint з'ясовувала, які телефони мають найбільший попит у споживачів. Як повідомляє сайт джерела, абсолютним бестселером стали iPhone 6 і iPhone 6 Plus. Апарати вийшли у продаж у вересні 2014 року, вони оснащені 4,7- і 5,5-дюймовими дисплеями, двоядерним процесором A8 і 1 ГБ оперативної пам'яті.

Третє і четверте місце місце в списку найпопулярніших смартфонів займають нинішні флагмани Samsung - Galaxy S6 і Galaxy S6 edge. На п'ятому місці розташувався ще один смартфон Apple - iPhone 5s. Китайський апарат Xiaomi Mi Note посів шосту сходинку. Компанія не наводить ніяких цифр про обсяги продажів.

Аналітики Counterpoint Market Technology пов'язують популярність iPhone зі збільшенням екранів і пророкують успіх моделі наступного покоління - iPhone 6s. У Купертіно також не сумніваються в успіху новинок: Apple, за даними джерел, замовила постачальникам збірку рекордно великої партії моделей iPhone 6s і iPhone 6s Plus, які будуть представлені 18 вересня цього року.

Apple замовила поставку 85-90 млн пристроїв двох моделей, з екранами в 4,7 дюйма і 5,5 дюйма на період до 31 грудня 2015 року. Розміри екранів нових моделей ті ж, що в iPhone 6 і iPhone 6 Plus. Раніше максимальний розмір екранів iPhone становив 4 дюйма.

Торік початкова кількість нових моделей, замовлених Apple, становила 70-80 млн пристроїв, що на той момент було рекордним рівнем. Попит на моделі iPhone 6 і iPhone 6 Plus виявився високим. У першому півріччі фінансового року, що завершується у вересні, Apple продала 135 600 000 iPhone, на 43% більше, ніж торік.