Зірка реклами Apple Тейлор Свіфт очолила список найбільш високооплачуваних знаменитостей

2018-04-30

Поп-співачка Тейлор Свіфт заробила в минулому році $170 млн і за цим показником посіла перше місце в світі серед інших знаменитостей. Новий список найбільш високооплачуваних представників американського шоу-бізнесу опублікував у понеділок Forbes.

«Високими заробітками Свіфт зобов’язана своєму грандіозного світового турне «1989». Вона побила попередній рекорд рок-групи The Rolling Stones у Північній Америці, заробивши $250 млн у цілому», – відзначає видання. Іншим великим джерелом добробуту співачки названі доходи від зйомки в рекламі Apple. Свіфт знімалася в промо-роликах для сервісу Apple Music, а також ексклюзивно надала «яблучного» гіганта концертний фільм «The 1989 World Tour», знятий за матеріалами світового концертного туру в підтримку альбому «1989».

У фільмі користувачі сервісу Apple можуть побачити відеозвіти репетицій та інтерв’ю численних запрошених зірок туру. Гастролі Свіфт почалися 5 травня 2015 року в Токіо, а закінчилися 12 грудня в Мельбурні. Протягом усього турне співачка дала 85 концертів по всьому світу. Співачка також випустила власну гру для iPhone.

У Свіфт непрості відносини з Apple. Влітку минулого року вона звернулася з відкритим листом до компанії, в якій розкритикувала її за намір не сплачувати відрахування авторам музики, текстів, виконавців пісень та іншим правовласникам перші три місяці роботи Apple Music. Після недовгих роздумів в Apple пішли назустріч Свіфт і погодилися виплачувати винагороду незалежним виконавцям.

Друге місце в рейтингу Forbes зайняв британський поп-гурт One Direction, який заробив $110 млн. Інші місця в першій «десятці» дісталися американському комедійному акторові Кевіну Харту ($87,5 млн, шоста позиція), його співвітчизникові, радіо – і телеведучого Говарду Стерну ($85 млн, сьоме місце), британській співачці Адель ($80,5 млн, дев’яте місце).

Поп-зірка Мадонна заробила $76,5 млн і посіла 12-ту сходинку. Співачки Ріанна і Кеті Перрі поступилися колишній дружині англійського режисера Гая Річі, зайнявши 13-е ($75 млн) і 63-е місця ($41 млн). Колишній бойфренд лідера рейтингу Тейлор Свіфт — виконавець з Шотландії Келвін Харріс — потрапив на 21-й рядок переліку з $63 млн.

Свіфт, незважаючи на молодість, є володаркою 10 музичних премій Grammy. Три з них вона завоювала в цьому році.