Альтернативні способи застосування кнопки Home на iPhone і iPad

2018-04-30

Кнопка Home – невід’ємний атрибут будь-якого смартфона і планшета під управлінням iOS. Дебютувала в 2007 році клавіша не втрачає своєї актуальності і донині. З її допомогою можна виконувати самий широкий набір дій, починаючи від повернення на головний екран ОС і виклику панелі багатозадачності, закінчуючи авторизацією і покупками на інтернет-сайтах. У iOS 10 кнопка Home придбає ще одну функцію – розблокування смартфона.

Насправді можливості кнопки Home не обмежуються описаними вище діями. З її допомогою можна використовувати деякі особливі функції операційної системи. Крім того, користувач може змінити швидкість натискання і вирішити, чи включати голосовий помічник Siri на екрані блокування або немає.

Потрійний клік

На пристроях Apple потрійний клік може використовуватися для виклику функції VoiceOver, яка озвучує інформацію з екрану мобільного пристрою. Крім цього, з його допомогою можна збільшувати об’єкти і навіть активувати на пристрої чорно-білий режим інтерфейсу.

Для управління особливими функціями кнопки Home потрібно відкрити розділ Налаштування –> Основні –> Універсальний доступ –> Поєднання клавіш і вибрати один з варіантів дії. Обрана функція буде виконуватися по триразовому натискання на клавішу Home.

У iOS 10 потрійний клік дозволяє активувати функцію Збільшувальне скло. Для того, щоб активувати відповідну функцію, потрібно пройти в розділ Налаштування –> Основні –> Універсальний доступ –> Лупа. Після цього три швидких кліка кнопкою Home дозволять використовувати камеру iPhone для швидкого збільшення об’єктів.

Настройка швидкості натискання

iOS дозволяє налаштувати швидкість спрацьовування клавіші Home. Якщо iPhone не завжди реагує на ваш подвійний або потрійний клік, необхідно змінити швидкість натискання. Для цього слід відкрити Налаштування і пройти в розділ Основні –> Універсальний доступ –> Додому. Тут можна вибрати одну з трьох градацій швидкості спрацьовування – за замовчуванням, повільно і дуже повільно.

На iOS 10 у цьому розділі можна включити звичний спосіб розблокування за допомогою Touch ID: дотик сканера відбитків буде одразу відкривати робочий стіл, а не екран блокування пристрою.

«Зручний доступ»

Переваги iPhone з великим екраном ніхто не заперечує, але і наявність явних недоліків у них також не можна заперечувати. Особливо явно вони помітні, коли мова заходить про ергономіці, пов’язаної з використанням гаджетів однієї руки. Вирішити цю проблему у випадку з iPhone 6/6s і iPhone 6 Plus/6s Plus дозволяє особливий режим роботи під назвою «Зручний доступ».

«Reachability» дозволяє дотягнутися до верхніх полів екрану подвійним торканням кнопки Home. Жест зрушує вниз робочий стіл пристрою і таким чином користувач може дотягнутися великим пальцем до верхніх елементів інтерфейсу: кнопок повернення назад, меню, пошукової будівництва і т. д. Увімкнути або вимкнути функцію «Зручний доступ» можна в розділі –> Універсальний доступ –> Додому.

Відключити Siri на екрані блокування

Запускати голосовий помічник можна навіть на заблокованому екрані iPhone і iPad. Для цього потрібно натиснути і потримати головну кнопку екрану. Мало хто знає, що цю функцію можна відключити. Необхідно перейти в меню Налаштування –> Touch ID код-пароль, після чого вимкнути тумблер напроти пункту Siri в розділі «Доступ з блокуванням екрана».