Аналітики: Apple продала за три місяці 3 млн смарт-годинників, 2017 стане «проривом» для Apple Watch

2018-04-30

За інформацією Манстера зараз Apple продає в США від 10 000 до 20 000 смарт-годинників на день. Після виходу Apple Watch на ринок 10 квітня протягом першого тижня компанія реалізувала близько 1 млн пристроїв або в середньому 200 000 пар годинників на день. Низький рівень продажу на старті пов'язаний з дефіцитом пристроїв і відсутністю продукту в роздрібних магазинах.

Дві третини Apple Watch, проданих до сьогодні, припадають на годинник колекції Apple Watch Sport, ціна яких починається від $ 349 і є найнижчою серед всіх моделей. Годинники колекції Edition з корпусом з 18-каратного золота, вартість яких становить $ 10 000 і вище, користуються слабким попитом.

Аналітики прогнозують, що 2017 стане «проривним» для Apple Watch - продаж годинників різко виросте. Apple реалізує близько 40 мільйонів пристроїв замість 14 мільйонів торік. Інтерес користувачів викличуть нові можливості Apple Watch наступного покоління.

«Розумні» годинники Apple підтримують основні функції смартфона, дозволяючи відповідати на дзвінки, посилати повідомлення, економлячи тим самим користувачам час. За допомогою пристрою можна також міряти пульс, оплачувати покупки. Варто зазначити, що додатки для Apple Watch у теперішньому вигляді є по суті розширенням для годинників. Така механіка їх роботи за задумом компанії позитивно позначається на часі автономної роботи. Однак з цієї причини програмне забезпечення змушене постійно звертатися за даними до iPhone, в результаті користувач має нескінченно дивитися на значок завантаження.

Підтримка додатків у Apple Watch з'явиться з виходом платформи watchOS 2 цієї осені.