4 способи підключити мікрофон до Mac mini

2020-08-24

У моделях Mac mini з 2010 по 2014 роки включно на задній панелі розташовувалося два 3.5 мм роз'єми. Один з них був призначений для виведення звуку на колонки або гарнітуру, а другий був лінійним входом, до якого можна було підключити мікрофон з підсилювачем.

Починаючи з моделі Mac mini 2018 року розробники прибрали порт лінійного входу, залишивши тільки роз'єм для виведення звуку. Однак, є відразу кілька способів підключити мікрофон до Mac.

1. Використовуйте бездротову гарнітуру. Будь-яка бездротова гарнітура з мікрофоном при сполученні з Mac mini буде розпізнано як двох пристроїв: для виведення звуку (навушники) і для введення (мікрофон).

2. Підключіть веб-камеру. Багато моделей камер для відеозв'язку оснащуються вбудованим мікрофоном. Його можна використовувати не тільки під час розмов по FaceTime або Skype, але і для запису звуку.

3. Використовуйте USB-звукову карту. Зовнішня звукова карта, яка підключається до комп'ютера через USB повинна мати пару роз'ємів: вихід і вхід. До першого можна підключити додаткову пару навушників, а до другого будь провідний мікрофон.

4. Знайдіть мікрофон з USB-підключенням. Замість додаткової звукової карти можна просто знайти окремий мікрофон або гарнітуру з USB підключенням. З появою порту Type-С в смартфонах такі аксесуари стали з'являтися у різних виробників.

Ось так можна підключити мікрофон до мініатюрного комп'ютера Apple і використовувати його для зв'язку або запису звуку.