Приголомшливі новинки: осіння презентація Apple Unleashed

2021-10-19

Осіння презентація Apple Unleashed відбулася в понеділок, 18 жовтня 2021 року і шанувальники технологічної компанії були винагороджені за своє терпіння. Цей захід був віртуальним і транслювався з Apple Park. Генеральний директор Apple Тім Кук презентував нову “голосову” підписку Apple Music, приголомшливі MacBook Pro, блискавичні M1 Pro і M1 Max, яскраві Home Pod Mini та магію разом з AirPods 3. Заінтригували? Давайте читати.

MacBook Pro

Цього року обидва ноутбука отримали дизайн екрану з виїмкою для камери FaceTime. Компанія заявляє, що апаратне забезпечення камери значно покращилося - вона перейшла на камеру 1080p FHD з більшим сенсором, який забезпечує вдвічі більше пікселів і пропускає вдвічі більше світла для підвищення продуктивності при слабкому освітленні та чіткості викликів.

Значно зменшились рамки екранів (на 60% зверху і 24% з боків). При цьому екрани стали трохи більше. За словами Apple, дисплеї тепер стали більше, з 16,2-дюймовим дисплеєм на 16-дюймової моделі та великою кількістю пікселів, ніж раніше. 14-дюймова модель оснащена 14,2-дюймовим дисплеєм. 16-дюймова модель підтримує 7,7 мільйона пікселів з роздільною здатністю 3456x2234, в той час як менший ноутбук підтримує 5,9 мільйона пікселів з дозволом 3024x1964. Обидва ноутбука мають щільність пікселів 254 пікселів на дюйм (ppi).

Більш того, нові Mac підтримують ProMotion - адаптивну частоту оновлення екрану до 120 Гц. Як і на iPhone, значення частоти оновлення змінюється в залежності від контенту. Apple заявила, що в цьому дисплеї тепер використовується технологія дисплеїв Liquid XDR з 10 000 міні-світлодіодів для підсвічування. Тисячі міні-світлодіодів розташовані в зонах локального затемнення для забезпечення постійної яскравості 1000 ніт та максимальної яскравості 1600 ніт, щоб оживити HDR-контент з більш глибокими відтінками чорного.

Нові MacBook Pro забезпечують до 17 годин відтворення відео на 14-дюймової моделі та др 21 години на 16-дюймової моделі, що є найтривалішим часом автономної роботи серед ноутбуків Mac. Обидві моделі підтримують і швидку зарядку. З її допомогою можна отримати 50% заряду за півгодини. У новому Macbook Pro 2021 року повертається MagSafe.

З портів присутні: HDMI, три USB Type-C/Thunderbolt 4, слот для карт SD і роз’єм для навушників.

M1 Pro і M1 Max

В основі недавнього успіху Apple у випуску Mac лежить власний процесор M1, який також використовується в iPad Pro. В цьому році Apple розширює сімейство M1 двома новими процесорами - M1 Pro і M1 Max. Обидва процесора увійдуть в нову лінійку MacBook Pro з 14-дюймовим і 16-дюймовим екраном, що дасть користувачам достатньо можливостей для творчої роботи.

В мінімальній комплектації M1 Pro має 8 ядер ЦП - 2 енергоефективних і 6 продуктивних. Графічний модуль складається з 14 ядер. Новий чіп також підтримує величезні зміни оперативної пам'яті - до 32 ГБ. Пропускна здатність пам'яті становить 200 ГБ/с.

Процесор Apple M1 Max є ще більш продуктивним рішенням и включає 10-ядерний ЦП (2 енергоефективних ядра і 8 продуктивних). Обсяг вбудованої пам'яті збільшений вдвічі - до 64 ГБ. Пропускна здатність пам'яті також в 2 рази більший і становить 400 ГБ/с.

AirPods 3

"Магія в новому аранжуванні”, - саме так описує Apple нові AirPods 3-го покоління. «Це абсолютно новий спосіб насолодитися улюбленою музикою». З AirPods 3 Apple розширює можливості просторового звуку. Apple повідомила, що є також нові драйвери для потужних басів і чітких високих частот.

Навушники AirPods 3-го покоління ергономічні та комфортні, адже здатні підлаштуватись під форму вух власника. Саме тому вони ефективно відсівають зовнішній шум.

Рейтинг IPX4 вказує на те, що нові AirPods стійкі до впливу води і поту.

За заявою Apple, час автономної роботи з футляром становить до 30 годин. «У цьому чудовому складі кожен знайде щось для себе», - сказав Кук.

Home Pod Mini

Невеликий динамік в цьому році отримав оновлення яскравих кольорів: жовтий, помаранчевий і синій. Мініатюрні динаміки Apple володіють тими ж чудовими функціями, включаючи можливості Siri, домофон nf багато іншого.

Нові кольори поєднуються з білим і космічним сірим і будуть запущені в грудні. HomePod mini буде мати гарний вигляд у будь-якому місці вашого будинку.

«Голосова» підписка Apple Music

Apple Music Voice - індивідуальний план, який буде коштувати $ 4,99 на місяць, що вдвічі дешевше базової підписки. Але керувати відтворенням музики можна буде тільки за допомогою голосових команд (з будь-яких пристроїв, які підтримують Siri, в тому числі iPhone, AirPods, HomePod mini та інших продуктів Apple, а також при використанні CarPlay).

Передплатники Apple Music Voice отримають доступ до всіх плейлистів Apple Music, включаючи найпопулярніші: Rap Life, New Music Daily, Today's Country, Today's Hits, R&B Now, A-List Pop та інші.

Вражені? Вже зовсім скоро новинки будуть в Apple Room. Роби передзамовлення та ставай власником трендового гаджета прямо зараз!