ЕКОНОМИМО ЗАРЯД!

2020-11-05

Час автономної роботи сучасних гаджетів відверто залишає бажати кращого. Постійно доводиться відключати фішки, які зараз не плануємо використовувати, аби зберегти більший заряд.

Одним з найбільш енерговитратних модулів в iPhone є GPS. Крім цього в параметрах передбачено безліч перемикачів і опцій для цього датчика.

Отож, сьогодні розберемося, за що відповідає кожен тумблер.

Відкриваємо Налаштування - Конфіденційність - Служби геолокації - Системні служби – і бачимо цілий перелік служб, які можна відімкнути.

На що впливають настройки геолокації в iOS 14?

1. Пропозиції за місцем – дозволяє системі і стороннім сервісам пропонувати користувачеві більш точні пропозиції в залежності від його місця розташування.

Служба працює виключно із метою реклами. Якщо вам набридли постійні повідомлення з акціями – сміливо відмикайте!

2. Дані та беспровідні мережі - цей перемикач відповідає за роботу чіпа U1. Такий модуль є у всіх айфонів починаючи з моделей iPhone 11/11 Pro, Apple Watch Series 6 і HomePod mini.

Чіп необхідний для більш точного визначення місця розташування гаджетів в приміщеннях, для передачі даних між пристроями по протоколу UWB без використання Wi-Fi і для пошуку гаджетів поблизу за допомогою міток AirTag, які Apple повинна нарешті випустити.

Фішка працює тільки на останніх поколіннях гаджетів, тому вирішувати вам!

3. Ідентифікація продавця Apple Pay – визначає місце розташування користувача під час оплати за допомогою безконтактної платіжної системи. Це необхідно для пошуку і більш точного визначення ідентифікованих продавців, які мають право приймати оплату через ApplePay.

Іншими словами, система дозволяє більш точно визначати продавця на основі вашого місця розташування.

4. Калібрування компасу – потрібна для тих, хто часто користується навігаційними програмами. Без неї системі буде потрібно час, щоб визначити напрям руху користувача для його позиціонування на карті.

Зазвичай для цього використовуються дані при русі і калібрування по GPS не потрібне. Вмикаємо опцію тільки за необхідності.

5. Калібрування руху і відстань – суто спортивна функція. Вона дозволяє більш точно визначати пройдену зі смартфоном відстань, кількість кроків користувача або подоланих сходинок чи поверхів.

Потрібна фішка тільки тим, хто використовує iPhone в якості крокоміра або потребує точної спортивної статистики без Apple Watch і фітнес-браслетів. Решта можуть відімкнути.

6. Знайти iPhone - найважливіша фішка в параметрах геолокації. Без неї не вийде знайти смартфон після втрати або крадіжки. Обов'язково включаємо і не чіпаємо це тумблер!

7. Налаштування системи - потрібна для роботи деяких фішок iOS начебто оптимізованої зарядки, зміни теми оформлення або NightShift за часом заходу / світанку, а не за розкладом.

Якщо ви не використовуєте такі настройки - можете відключити перемикач.

8. Поділитися геопозією – відповідає за роботу GPS для можливості поділитися своєю геопозіцією з друзями. Без включення перемикача не вийде відправити своє місцезнаходження в чат або через додаток Локатор.

9. Пошук мережі - призначена фішка для збору статистики про місцезнаходження користувача співвідносно до веж стільникового зв'язку. В теорії так можна допомогти Apple і оператором покращувати покриття, а на практиці краще відключити цей тумблер.

10. Часовий пояс - допоможе правильно скоригувати час на смартфоні під час зміни часових поясів. Ті, хто подорожує декілька разів на рік і рідше, можуть запросто відключити фішку.

11. Екстрені виклики і SOS - потрібна для точного визначення місця розташування користувача при активації SOS-режиму.

Добре працює все це лише в США і ще невеликому ряді країн. У нас фішка точно нікому не потрібна.

12. HomeKit - необхідна фішка для спрацьовування сценаріїв в розумному будинку, які налаштовані на прибуття або догляд користувача. Якщо розумний будинок налаштований не на базі HomeKit або в ньому немає сценаріїв на прихід / відхід, відключаємо перемикач.

13. Істотні місця – служба, яка банально стежить за вами і запам'ятовує улюблені відвідувані місця. На основі зібраних даних система буде пропонувати певні рекомендації.

Визначаємо для себе необхідність кожної фішки і налаштовуємо відповідні тумблери – бережемо заряд акумулятора!