iPad чи MacBook: що вибрати?

2022-08-06

Коли ви хочете придбати новий електронний пристрій, особливо від Apple, може бути важко вирішити, який з них найкраще підійде вам і вашим вимогам.

Одна з найбільших труднощів, з якими стикаються багато ентузіасти Apple, — це порівняння iPad та MacBook. Обидва ці пристрої заслуговують на увагу самі по собі, але обидва можуть надати користувачам різні можливості і, зрештою, переваги.

Але варто купувати Apple iPad замість MacBook? Це повністю залежить від вас та ваших вимог. Щоб допомогти вам відповісти на це важливе питання, давайте розглянемо чотири речі, які ваш iPad може робити, але не може ваш MacBook.

1. iPad може заощадити ваш бюджет

Однією з найпривабливіших аспектів iPad, будь то iPad Pro або інший, є його ціна (актуальні ціни вказані на сайті).

Між тим, iPad Pro, який надає користувачам «максимальні» можливості iPad, з 12,9-дюймовим світлодіодним дисплеєм Liquid Retina і чіпом М1 за привабливою ціною. Розглянемо класичний iPad, ціновий діапазон якого набагато нижчий. Однак, якщо ви шукаєте найдоступніші варіанти iPad, зверніть увагу на наші iPad.

Між тим ціни на MacBook Air і Pro можуть бути значно вищими, ніж на iPad

2. iPad надає вам сенсорний екран

Ймовірно, одна з найбільш очевидних (і, можливо, навіть трохи банальних), але важливих відповідей на це питання — сенсорний екран. MacBook не має сенсорного екрана і не можна торкатися збільшити сторінку або відкрити програму.

iPad може надати вам унікальну можливість, оскільки він сам по собі є сенсорним екраном. Це може бути ідеальним для дизайнерів та інших подібних професій, оскільки може дати їм елемент точності в їх роботі. Сенсорний екран також підходить для більш неквапливих занять, таких як ігри та малювання. MacBook, однак, позбавлений такої зручності.

Користувачі iPad можуть зробити величезний стрибок (а не просто крок) у цій перевагі, використовуючи надточні можливості Apple Pencil. Одного цього пункту достатньо, щоб багато користувачів повністю відмовилися від своїх ноутбуків та використовували лише iPad.

3. iPad — зручніший супутник у подорожах

Ми не будемо вам брехати: з MacBook зручно подорожувати. Проте з iPad просто легше мандрувати, ніж із ноутбуком. Це пов'язано з тим, що в них відсутня клавіатура і важче дно, що дає мандрівникам набагато легший і портативніший варіант. Наприклад, iPad Mini може поміститися на долоні!

При цьому ви, безумовно, можете помістити iPad у невеликі сумки, в які MacBook просто не влізе. iPad можна зручно розмістити у невеликому футлярі. Літаки, поїздки поїздом, автомобілем, автобусом — що завгодно, і iPad буде простіше у використанні, ніж MacBook

4.Немає клавіатури та тачпаду

У міру того, як ми продовжуємо стрімко просуватися вперед в це інноваційне цифрове століття, клавіатури і навіть миші стають все більш і більш застарілими. Це пов'язано з тим, що розвиток пристроїв призвело до створення цифрових клавіатур, які спливають тільки тоді, коли вони необхідні, що також позбавляє нас від набридливого клацання по клавішах.

У iPad взагалі немає клавіатури. Для деяких це може бути виключно зручно, тому що це робить пристрої значно меншими і портативнішими, як коротко зазначено в пункті № 3 у нашому списку. Крім того, якщо вам не потрібно так часто користуватися клавіатурою або ви просто віддаєте перевагу цифровій клавіатурі, то iPad може ідеально вам підійти!

Однак деякі люди, як і раніше, воліють використовувати звичайні клавіатури і миші. Якщо це так, не турбуйтеся: ви можете додати Bluetooth-клавіатуру та мишу на свій iPad! Таким чином, їх можна розмістити практично в будь-якому місці в радіусі дії Bluetooth, і при цьому ви зможете друкувати та натискати кнопки, які вам так подобаються.

Що виберете iPad або MacBook?