Apple M3 Mac: коли чекати

2023-10-12

Процесори Apple для Mac M-серії засновані на чіпах iPhone A-серії, тому тепер, коли 3-нм A17 Pro присутній в iPhone 15 Pro, здається, що початок постачання M3 Mac - лише питання часу. І в мережі вже багато повідомлень про те, коли можуть з'явитися нові Mac.

Останнє повідомлення від Марка Гурмана з Bloomberg. У своєму інформаційному бюлетені він заявляє, що в Apple є нові 14- та 16-дюймові моделі MacBook Pro, які знаходяться на етапі перевірочних випробувань конструкції. І що це означає, що машини наближаються до масового виробництва. Ці ноутбуки оснащені чіпами M3 Pro та M3 Max, які замінюють чіпи M2 Max та Pro, які зараз використовуються в MacBook Pro.

Apple може оголосити про вихід між початком і навесні 2024 року, приблизно через рік після випуску M2 Pro і Max MacBook Pro.

Але є питання, чи базовий чіп M3 і комп'ютери Mac, які його використовують, ще не випущені. І тут питання - чи буде випускати Apple M3 Pro і Max без попереднього випуску базового M3?

M3 буде у 13-дюймовому MacBook Pro та Mac mini, які Apple тестувала з macOS Sonoma 14.1. Тому це може означати, що Apple випустить базові комп'ютери Mac M3 приблизно в той же час, коли компанія випустить macOS Sonoma 14.1 (версія 14.1 зараз перебуває в стадії бета-тестування).

Що стосується iMac, Гурман не надав оновленої інформації з того часу, як у серпні було згадано про очікування від M3. Минулого тижня були чутки? що може бути випущений новий iMac з моделями M2 та M2 Pro, нотам немає джерел/

А ось Марк Гурман, який є набагато надійнішим джерелом, повідомив у квітні, що iMac відмовиться від чіпа M2 і буде оновлено до M3.

Тепер залишається тільки чекати – що представить компанія вже скоро?