Apple HomePod 2023: Огляд

2023-02-02

Apple HomePod другого покоління вийшов у січні 2023. Новинка відрізняється зміненим зовнішнім дизайном, покращеними аудіо-функціональними можливостями та абсолютно новими можливостями розумного будинку.

Він пропонує функцію визначення приміщення, яка регулює звук на льоту, безшовну інтеграцію з Apple TV 4K і добре працює з пристроями розумного будинку HomeKit.

Що стосується звуку, він забезпечує вражаюче багату глибину басів для свого розміру і може бути з'єднаний з другим динаміком для справжнього стереозвуку.

Прості варіанти дизайну HomePod 2

Доступний у кольорах Midnight або White. Динамік має текстуровану решітку по периметру із хитромудрим сітчастим малюнком. Зовнішня поверхня має невелику податливість, щось подібне до жорсткої піни з ефектом пам'яті, але вона швидко відновлює свою початкову форму. Гаджет має мінімалістичний дизайн, який може виділятися чи гармоніювати з вашим домашнім декором.

Верхня панель являє собою сенсорний екран, тепер з кольоровим підсвічуванням від краю до краю. Вона світиться різними відтінками під час використання голосових команд Siri. Екран світиться білим під час відтворення музики та зеленим під час розмови по телефону. Елементи керування «Плюс» та «Мінус» видно незалежно від того, чи темний екран чи знаходиться в режимі північного сяйва. Центр екрану діє як немаркований багатофункціональний елемент керування.

Управління HomePod 2:

  • Один торкання керує відтворенням;
  • Два торкання пропускають доріжку вперед;
  • Три торкання — назад;
  • Довге натискання викликає Siri — що, звичайно, ви можете зробити, сказавши «Привіт, Siri».

Якщо ви закриєте сенсорний екран рукою, гучність різко, але не повністю, знизиться, діючи як функція швидкого відключення звуку. Як і раніше, буде чутно приглушений звук, але він досить тихий, щоб при необхідності можна було підтримати розмову.

Що всередині?

За ґратами чотиридюймовий низькочастотний динамік, спрямований нагору, доповнюється масивом із п'яти неодимових високочастотних динаміків. Вони розташовані біля основи та спрямовані назовні під кутом вгору (у вихідній моделі було сім високочастотних динаміків). Apple не розкриває характеристики частотного діапазону низькочастотних та високочастотних динаміків. Мікрофон з еквалайзером басів відстежує ваше оточення, щоб оптимізувати баси для вашого середовища.

Також усередині знаходиться чіп Apple S7, який є рушійною силою обчислювального звуку і різних моделей настроювання, які HomePod використовує для відтворення «стерео» звуку і міксів Dolby Atmos.

Масив з чотирьох мікрофонів HomePod призначений для голосового керування в дальній зоні.

Аудіо від Apple

Низькочастотний динамік з високим ходом наповнює HomePod 2 глибокими, багатими басами. Мікрофон із еквалайзером басів динамічно налаштовує низькі частоти для надчистого басу.

П'ять високочастотних динаміків з формуванням променя оптимізують високі частоти для відтворення виключно детального звуку, щоб ви могли чути вокал і всі деталі з приголомшливою чіткістю. Прямий звук, такий як основний вокал, проектується до центру кімнати. Навколишні звуки, такі як акомпанемент, відбиваються від стін для повного занурення у прослуховування. І він також підтримує контент Spatial Audio для ще більшого занурення.

Крім відтворення музики, HomePod може тримати вас в курсі новин спорту і погоди. Він може встановлювати нагадування та завдання, надсилати повідомлення. Все лише голосом:

«Привіт, Siri, включи поп-хіти»
«Привіт, Siri, постав таймер на 25 хвилин»

Це також може допомогти вам контролювати свій розумний будинок; широкий спектр аксесуарів для розумного будинку сумісний із платформою Apple HomeKit. Просто додайте пристрій до програми «Будинок» на iOS, щоб почати.

Новий HomePod 2023 вже можна купити в мережі магазинів AppleRoom.