Журналісти розкрили нові подробиці про безпілотний автомобілі Apple

2019-05-15

У мережі з'явилися нові подробиці про безпілотний автомобілі від Apple. За даними журналістів, він отримає двійчасті двері і незвичайну систему освітлення.

Як відзначають журналісти AppleInsider, інформація про новий автомобіль Apple була виявлена серед документів в базі Відомства США з патентів і товарних знаків. Так, в одному з патентів описується незвичайна система внутрішнього освітлення транспортного засобу. Вона дозволить включати світло в салоні автомобіля таким чином, щоб цього не було видно зовні. Це стане можливим за рахунок використання світлофільтрів, вбудованих в скло і здатних блокувати промені. Освітлення буде повністю світлодіодним, а користувачі зможуть вибирати один з декількох режимів підсвічування.

Другий патент показує, що двері в автомобілі Apple будуть відкриватися нарозхрист. Це дозволить пасажирам отримати безперешкодний доступ в салон, в якому також буде відсутній центральний стояк. Незвично будуть відкриватися і вікна - вони будуть підніматися вгору, а не опускатися.

Безпілотний автомобіль розробляють інженери Apple в рамках проекту "Project Titan". Розробка включає в себе програмне і апаратне забезпечення, сенсорні датчики і загальний дизайн транспортного засобу.