Жовтневі новинки Apple: нові планшети і не тільки

2022-10-19

Apple змінила дизайн стандартного iPad, надавши йому новий зовнішній вигляд, розширивши екран і додавши збоку порт USB-C, а також випустила оновлений iPad Pro. Обидва продукти вже доступні для попереднього замовлення та надійдуть у продаж 26 жовтня.

Новий iPad: редизайн та підвищення цін

Для iPad 10-го покоління Apple збільшила розмір екрану з 10,2 до 10,9 дюймів, що має трохи більш високу роздільну здатність пікселів — 2360 на 1640. Компанія також прибрала кнопку «Додому», яка була на торішньому iPad дев'ятого покоління, та замінила її кнопкою Touch ID, вбудованою у верхню кнопку живлення. Також нові кольори корпусу дивують. Можна вибрати планшет у синьому, рожевому, срібному та жовтому кольорах.

Apple також додала в планшет Wi-Fi 6 і порт USB-C, що є ще однією ознакою того, що Apple готується відмовитися від порту Lightning. Крім того, компанія модернізувала фронтальну 12-мегапіксельну камеру надширококутним датчиком для якісніших відеодзвінків.

Apple також зазначає, що «вперше на будь-якому iPad фронтальна камера тепер розташована вздовж краю, тому вам не потрібно тримати iPad вертикально, щоб бути в центрі під час відеодзвінка FaceTime. Ця камера підтримує Center Stage, що означає, що вона може автоматично панорамувати та масштабувати, щоб тримати користувача в полі зору, коли він переміщається. Тим часом, основну камеру iPad було збільшено з 8MP до 12MP.

Новий iPad, схоже, має той же дизайн, що і нещодавно випущений iPad Air 5-го покоління, який також має 10,9-дюймовий екран і не має кнопки «Додому». Основна відмінність полягає в тому, що новий iPad буде використовувати чіп A14 Bionic або той самий процесор, що і в iPhone 12.

Проте всі ці нові функції означають, що ціна на iPad підвищується. Стартова ціна розпочинається від 449 доларів.

iPad Pro: чіп M2, розширені можливості Apple Pencil

А ось флагманський планшет iPad Pro зберігає той же дизайн, що і торішня модель. Але Apple оновила внутрішні компоненти, замінивши чіп M1 на швидший процесор M2, який використовується в недавно випущених MacBook Pro цього року.

Додаткова потужність чіпа обіцяє зробити планшет більш швидким для працюючих професіоналів, таких як фотографи, графічні дизайнери та медичні працівники. Новий iPad Pro також тепер підтримує Wi-Fi 6E, зберігаючи порт Thunderbolt 4 USB-C.

Вперше iPad Pro може записувати відео у форматі Apple ProRes і перекодувати файли ProRes втричі швидше. "Це означає, що творці контенту можуть захоплювати, редагувати та публікувати відео кінематографічної якості з одного пристрою в польових умовах", — додали до компанії.

Інше помітне оновлення пов'язане з Apple Pencil другого покоління. iPad Pro тепер може виявляти стілус на висоті до 12 міліметрів (0,47 дюйма) над дисплеєм, тому ви можете попередньо побачити, де Apple Pencil відмітить, перш ніж він торкнеться екрана.

Серед новинок також оновлень Apple TV 4K з чіпом Apple A15 Bionic.