Який адаптер живлення потрібен для зарядки iPhone?

2023-09-23

Давно не секрет, що Apple не включає адаптер у комплект iPhone з 2020 року. І відповідь на запитання - чи постачається iPhone 15 із зарядним пристроєм? На жаль, відповідь — ні. Смартфони серій iPhone 12, iPhone 13, iPhone 14 та iPhone 15 поставляються без адаптера і потрібно додатково купити його.

До речі, головне оновлення - у коробці з iPhone 15 буде кабель із роз'ємом USB-C. Це довгоочікуваний вихід нового та першого iPhone з USB-C.

Чому в iPhone немає зарядного пристрою?

Це давно вже не новина. Віце-президент Apple з питань навколишнього середовища, політики та соціальних ініціатив Ліза Джексон виправдала цей крок під час виступу «Hi, Speed» у 2020 році. Вона зазначила, що клієнти вже мають «більше 700 мільйонів навушників Lightning» і що «У світі також існує понад 2 мільярди адаптерів живлення Apple, і це не рахуючи мільярдів адаптерів сторонніх виробників».

Видалення зайвих продуктів із коробки призводить до зменшення розмірів коробок, що, у свою чергу, знижує викиди вуглекислого газу в логістичному ланцюжку Apple, пояснила Джексон.

Певною мірою рішення Apple має сенс. Адже більшість клієнтів, які купують новий iPhone, вже мають адаптер. Також, ймовірно, у них вдома лежить кілька кабелів iPhone, тому вони можуть підключити свій новий iPhone і зарядити його. Аналогічно, відмова від навушників має сенс. Оскільки багато людей відмовляються від навушників на користь власних або бездротових Apple AirPods.

Але 2023 року ця проблема посилилася тим, що в iPhone 15-ї серії більше немає порту Lightning. Замість нього порт для зарядки iPhone USB-C, а кабель усередині коробки — USB-C на USB-C. Будь-кому, хто купує iPhone 15, Plus, Pro або Max, необхідно буде також придбати вилку з портом USB-C, якщо її ще немає. І всі ті старі кабелі та зарядні пристрої тепер не потрібні.

Який адаптер живлення підійде для зарядки iPhone?

Необхідний зарядний пристрій певною мірою залежатиме від iPhone, який потрібно зарядити. Якщо є iPhone із портом Lightning та кабелем Lightning-USB-A, можна використовувати перехідник USB-A. Адаптери адаптера USB-A досить дешеві.

Для моделей від iPhone 11 і новішого краще придбати адаптер з USB-C, оскільки він дозволить заряджати iPhone набагато швидше.

Зарядні пристрої USB-C мають набагато більшу потужність, ніж 5-ватні зарядні пристрої USB-A, які Apple раніше додавала до комплекту постачання. Нові моделі iPhone підтримують швидку зарядку потужністю 20 Вт та більше. Швидка зарядка дозволяє зарядити акумулятор до 50% приблизно за 30 хвилин.

До вибору доступні оригінальні адаптери від Apple та сторонніх виробників. Вибрати найкращий адаптер можна в нашому каталозі за доступною ціною.