Як встановити macOS Sonoma на Mac

2023-09-27

Apple випускає велике оновлення macOS щорічно, додаючи нові функції та налаштування інтерфейсу. Одне з цих великих оновлень macOS вийшло сьогодні – 26 вересня 2023.

У цій статті ми розглянемо, як встановити macOS Sonoma. Оновлення Mac — це просто, безкоштовно та швидко. Незважаючи на простоту встановлення, деякі люди все-таки стикаються з проблемами.

Встановлення macOS Sonoma на Mac

Сам процес залежить від версії macOS, яка використовується на даний момент. Головні кроки:

  • Крок 1. У параметрах потрібно знайти оновлення macOS Sonoma. Для macOS Ventura потрібно натиснути на логотип Apple у меню вгорі екрана та вибрати «Налаштування системи» > "Основні" > "Оновлення програмного забезпечення". Тоді Mac виконає пошук оновлень. Більш старі версії macOS оновлюються через Mac App Store.
  • Крок 2. Потрібно завантажити оновлення macOS.Процес його завантаження працює наступним чином. Потрібно натиснути «Оновити зараз», щоб завантажити інсталятор нової версії macOS. Поки інсталятор завантажується, можна продовжувати використовувати свій Mac. Завантаження може тривати деякий час, особливо якщо мережа повільна. Після завантаження інсталятора на Mac має з'явитися спливаюче вікно з проханням почати процес інсталяції.
  • Крок 3. Потрібно встановити оновлення macOS і дотримуватися вказівок на екрані, щоб завершити інсталяцію оновлення програмного забезпечення.

Перед початком оновлення варто перевірити кілька важливих пунктів, щоб уникнути помилок під час інсталяції.

Як підготувати Mac до оновлення macOS

  1. Варто переконатися, що на комп'ютері достатньо місця — Mac потрібно багато місця для розпакування інсталятора та інсталяції оновлення. Якщо місця недостатньо, щось може піти не так, і буде помилка "Неможливо встановити macOS на ваш комп'ютер".
  2. Варто переконатися, що гарне мережне з'єднання — якщо нестабільний Wi-Fi, краще відкласти оновлення.
  3. Mac слід підключити до мережі та не вимикати до кінця оновлення.

Скільки часу займе оновлення macOS?

Для початку потрібно буде зачекати кілька часу для завантаження Sonoma. Час вивантаження файлу може тривати від 30 хвилин до 3 годин, залежно від підключення до мережі Wi-Fi. Далі процес установки може бути до 3 годин. Тому найкраще розпочати процес уночі.