Як швидко зарядити Айфон? Корисні поради

2021-03-15

Користувачі продукції Apple часто скаржаться: 

«Забуваю поставити ввечері iPhone на зарядку, вранці перед виходом на роботу зарядитися не встигає. Як максимально швидко заряджати iPhone, щоб при цьому можна було користуватися смартфоном?»

Отож, відповідаємо.

Нові моделі iPhone 8 і iPhone X підтримують швидку зарядку. З сумісним адаптером вони заряджаються на 50% приблизно за 30 хвилин і на 80% майже за годину. У більшості випадків цього вистачить на повний робочий день.

Більш старі моделі не підтримують швидку зарядку, для максимально швидкого підживлення доведеться вдатися до маленьких трюків.

1. Використовуйте більш потужний зарядний пристрій

Apple кладе в коробку з iPhone слабку зарядку, навіть адаптер Apple USB Power Adapter 12W від iPad (код моделі MD836ZM-A) здатний значно скоротити час зарядки iPhone.

2. Вмикайте Авіарежім

Так смартфон буде заряджатися швидше з комплектною зарядкою. Велика частина енергії витрачається на передачу даних по Wi-Fi і підтримка сигналу мережі. Якщо прибрати два цих чинники, час зарядки скоротиться.

3. Увімкніть режим енергозбереження

Якщо вранці під час зарядки потрібно обов'язково користуватися смартфоном, можете включити режим енергозбереження. При цьому знизиться продуктивність пристрою, відключаться деякі служби та мережева активність.

Включити режим енергозбереження можна в меню Налаштування - Акумулятор, крім цього можна додати швидкий перемикач для включення режиму в нижню шторку (Налаштування - Пункт управління - Налаштувати елементи управління).

В такому режимі можна перевіряти пошту, месенджери або читати новини, але зарядка відбуватиметься набагато швидше.