Уся правда про автономність iPhone 12. Час перевірки - місяць

2021-01-08

Більше місяця ми досліджували iPhone 12 на витривалість батареї в реальному часі.

Окрім заявленої крутої витривалості, варто звернути увагу на екран, маленькі, майже не помітні рамки, але його автономність вразила не менше.

Спочатку було припущення, що час автономної роботи iPhone 12 буде таким же, як у iPhone 11, навіть сама Apple на це натякає.

Але згодом стало зрозуміло, що iPhone 12 може пропрацювати набагато довше на одному заряді, ніж iPhone 11.

iPhone 12 працює з ранку і до ночі

Сухі цифри повторювати не хочеться, робити якісь тести теж не багато сенсу, тому найкращим варіантом залишається показати реальні результати місячного використання. Для початку трохи про налаштування: автояскравість включена завжди, підключені дві SIM-карти, а мобільний інтернет використовується набагато рідше, ніж Wi-Fi.

Смартфон зазвичай заряджався від бездротової зарядки і в 8-9 ранку від’єднувався від неї. Протягом дня йому не потрібна була абсолютно ніяка підзарядка. iPhone 12 ми експлуатували на повну: сотні push-повідомлень, близько чотирьох години в Safari, годину в Instagram, дві години на Twitter, декілька годин YouTube, приблизно година роботи Apple Music.

Це тільки регулярні програми. Є ще багато інших, які не так часто, але все ж відкривалися протягом дня. Це: 2ГІС, Сітімобіл, додатки банків і інтернет-магазинів.

Ігри щодня не відкривалися. Але за запитом відкривались GRID AutoSport або World of Tanks Blitz. Останнім використовувався Apple Arcade, а там дуже багато вимогливих ігор.

У такому режимі iPhone 12 проситься на зарядку вночі, о годині 23-00:00. До цього часу у нього залишається близько 20% заряду акумулятора.

Чому iPhone 12 працює так довго

Акумулятор в iPhone 12 менше, ніж в iPhone 11, а розширення дисплею набагато вище. Тримає заряд він так само або навіть довше. Це стало можливим завдяки чіпу A14. У нього зросла енергоефективність, тому що виробляється він за 5 нм техпроцесом.

Не варто ще забувати про оптимізацію iOS. Коли телефон не використовується, він дуже повільно розряджається.

Ще маленька порада: увімкніть Оптимізовану зарядку. Вона допомагає продовжити термін служби батареї.

Не тягайте зі собою зарядний пристрій!

Ті часи, коли неможливо було користуватися айфоном без підзарядки протягом дня успішно минули. Навіть Plus-моделі, які мали великий запас автономності, вже до вечора просилися на зарядку.

З iPhone 12 спокійно можна вийти з дому і не боятися, що ближче до вечора телефон розрядиться. Такий сценарій просто неможливий.

Зарядка і зовнішній акумулятор не потрібні. Звичайно, бувають ситуації, коли без них не обійтися. Але мова йде зараз саме про повсякденне використання. На батарею iPhone 12 можна сміливо покластися і забути про важкі портативні зарядки!