Які гаджети покаже Apple в 2021 році? Найсвіжіші новини та чутки

2020-12-24

Рік, що минає 2020 рік видався для Apple дуже вдалим.

Компанія випустила велику кількість нових гаджетів: власний процесор, нову колонку та навушники. Все це ускладнювалося пандемічною ситуацією, проблемами з логістикою і виробництвом.

Кук та компанія не зупиняться на досягнутому.

На основі чуток і логічних домислів зараз спробуємо передбачити заздалегідь, які пристрої від Apple ми побачимо наступного року.

iPhone 12s в колишньому дизайні

Коли чекати: у вересні-жовтні, будемо сподіватися, що оновлені смартфони не затримаються на довше.

Представлені цієї осені iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro і iPhone 12 Pro Max вийшли вельми неоднозначними. Хтось сприйняв набір переваг і нових фішок в пристроях з позитивом, а хтось чекав ще більше нововведень в черговому поколінні смартфонів Apple.

Айфони з індексом "12" можна однозначно похвалити за новий дизайн, який не змінювався три роки ще з часів iPhone X.

До переваг нових моделей можна віднести дуже потужний 5-нанометровий процесор A14 Bionic і покращення камери. Перспективно виглядає новий інтерфейс MagSafe у якого є всі шанси замінити Lightning-роз'єм у майбутньому.

Перехід на Type-С роз'єм в смартфонах Apple теж не відбувся.

Не варто чекати цих та інших кардинальних змін в моделях iPhone 12s. За вже сформованою традицією, це буде мінорний апдейт з переходом на наступне покоління процесора із незначним покращенням камер.

Отримаємо злегка оновлені пристрої з трохи поліпшеними характеристиками і усуненими проблемами поточного покоління, якщо вони з'являться. Цілком реально оновлення колірної лінійки гаджетів.

Apple Watch без серйозних змін

Коли чекати: восени 2 021

Розробники вже додали практично всі можливі датчики, фішки та опції, а відносно недавно ще злегка змінили його дизайн.

Для розширення кола потенційних покупців цієї осені разом з черговим оновленням Apple Watch представили більш доступну версію Apple Watch SE.

Після такого складно надати чергову новинку, яку хотілося б купити на заміну торішньої.

Швидше за все, таке оновлення буде вкрай незначним і зможе зачепити лише власників Series 3 або 4, інші вже точно оновилися в цьому році на SE або Series 6.

iPad 9 і iPad mini 6 без рамок

Коли чекати: березень, вересень або жовтень, останніми роками планшети представляють саме в ці місяці.

Набагато цікавішим стане перехід на новий безрамковий дизайн в iPad. Розробники вже показали, що тонкі грані пристрою і відсутність кнопки «Додому» під дисплеєм не вважатимуться ексклюзивною фішкою iPad Pro.

Хотілося б отримати новий сучасний зовнішній вигляд в більш доступних планшетах компанії разом з біометричним сканером в бічній кнопці пристрою.

Швидше за все, в 2021 році дизайн оновлять в бюджетній версії iPad (дев'ятому поколінні планшета). Останнім часом ця лінійка оновлюється щорічно і є більш пріоритетною.

Компактний iPad mini отримує апдейти вкрай нерегулярно, про закриття цієї лінійки кажуть після кожного збільшення діагоналі екрану в iPhone. Якщо «Мінік» не прикриють і переведуть на безрамковий дизайн, це може статися через півтора, два або навіть три роки.

Бюджетний iPad 9 з тонкими симетричними рамками і оновленим залізом точно стане приводом оновитися для всіх власників iPad 4- або 5-річної давності.

MacBook Pro 16 "на ARM

Коли чекати: літо 2021, раніше нові Mac, швидше за все, не покажуть.

Найбільш очікуваними новинками для всіх, хто цікавиться технологіями стануть моделі MacBook Pro 16 "на процесорах M1. Саме з них, з великою часткою ймовірності, компанія почне тестувати свою нову дискретну графіку для ARM-процесорів.

Уже зараз базові MacBook Pro і MacBook Air на процесорі M1 демонструють відмінні показники автономності та продуктивності.

Розробникам доведеться розвивати лінійку процесорів. Не можна ж встановлювати однаковий чіп (нехай і з різною кількістю працюючих ядер) на всю лінійку комп'ютерів.

Якщо Кук і компанія хочуть просувати комп'ютери в різних цінових сегментах, сподіватися лише на модифікації з різним об'ємом SSD і ОЗУ буде нерозумно. Доведеться випускати різні чіпи різної потужності.

У будь-якому випадку підвищення продуктивності і автономності в лінійці 16-дюймових MacBook буде дуже доречно.

iMac і Mac Pro на M1

Коли чекати: осінь 2021, після презентації MacBook 16 ".

На останній осінній презентації Apple ми побачили перший стаціонарний комп'ютер Mac mini, який працює під управлінням ARM-процесора. При цьому нікуди не поділися модифікації пристрою на процесорах Intel.

Буде дуже цікаво подивитися на роботу процесора під серйозним навантаженням, яку частіше і регулярніше дають в стаціонарних комп'ютерах. Можливо, без особливоїнеобхідності в енергоефективності чіпа буде випущена його більш продуктивна модифікація.

Нове покоління Apple TV

Коли чекати: весна 2021.

Чутки про вихід нової приставки ходили ще восени і ми чекали анонс на останньому івент в листопаді.

Зараз аналітики майже впевнені, що оновлений TV-бокс отримає більш потужне залізо із спеціалізацією на гральну складову.

Процесор Apple A10 Fusion, який встановлений в останньому на цей момент поколінні приставки, насилу справляється з топовими іграми з Apple Arcade. Якщо розробники збираються залучати великих розробників і наповнювати розділ потужними проектами, доведеться оновити процесор приставки. Чіп 2017 роки вже виглядає застарим.

Інші зміни можуть торкнутися комплектного пульта приставки. Він може отримати підтримку додатка Локатор, що дозволить швидше знаходити його в квартирі.

Ніяких заходів і презентацій для нової приставки не потрібно, можна просто тихенько оновити асортимент в онлайн магазині Apple.

Довгоочікуваний AirTag

Коли чекати: літо-осінь 2021.

Мітка для пошуку сумок, речей і гаманців не перший місяць миготить у всіляких інформаційних витоках.

Ми сподівалися побачити компактний гаджет Apple ще на презентації у вересні. Однак реліз пристрою так і не відбувся ні на одному з осінніх заходів Apple.

Підтверджують розробки гаджета і частини коду iOS, а також передбачувані фрагменти інструкції.

Якщо ж подібний функціонал з'явиться в пульті управління нової Apple TV, мітку вже точно представлять публічно.

Нові версії iOS, iPadOS, macOS, tvOS, watchOS

Коли чекати: тестові версії в червні після WWDC, а фінальні релізи восени.

За традицією, рік не обійдеться без ключових оновлень всіх актуальних операційних систем для різних гаджетів компанії. Думати про нову єдину операційну систему ще зарано.

Відомі практично точні терміни появи всіх систем, а ось новин з приводу змін в кожній з ОС майже немає.

На даний момент можемо лише помріяти і пофантазувати про те, які фішки варто додати в iOS 15 і в macOS.

Чекати великої кількості нововведень в iOS 15 не варто, розробники додали багато нового в поточну iOS 14. Зараз саме час, щоб довести розпочате до пуття, позбутися від усіляких багів, підтягнути стабільність системи.

З macOS ситуація протилежна, хоч ми і побачили перероблений дизайн, але всі зусилля програмістів були спрямовані на опрацювання сумісності з новими процесорами M1. Цілком можна очікувати появу нових фішок в наступному апдейті.

Ось такий набір гаджетів і програмного забезпечення ми чекаємо від Apple в наступні 12 місяців!