Wish list: що ми хочемо побачити в iPhone 14

2022-07-08

iPhone 14 скоро з'явиться. Напередодні лінійки iPhone наступного покоління від Apple ми вигадали бажані функції, які ми хотіли б додати до майбутньої серії iPhone 14.

Цього року, у вересні, світ зверне погляди на Купертіно, штат Каліфорнія, де буде представлений наступний флагманський iPhone від Apple. Захід цього року може стати найбільшим для Apple за довгий час. Адже 2022 року iPhone виповнюється п'ятнадцять років.

Але головною родзинкою осіннього заходу Apple стане поява серії iPhone 14, яка, ймовірно, зазнає великих змін як з погляду дизайну, так і з погляду функцій.

Деякі чутки припускають, що Apple позбавиться від виїмки на висококласних моделях iPhone 14 Pro, інші кажуть, що технічний гігант може представити iPhone 14 Max, заміну Apple iPhone 13 mini. Поки ми чекаємо на основну доповідь, ми подумали, що поділимося деяким списком бажань функцій, які ми хочемо бачити в наступному оновленні iPhone від Apple.

На iPhone 14 немає виїмки

Apple вперше додала «виїмку» у висококласний iPhone X в 2017 році, замінивши кнопку «Додому» і TouchID камерою TrueDepth і FaceID. Виріз, незважаючи на те, що багато хто спочатку називав його дивним вибором, насправді був розумним ходом. Зрештою рішення FaceID від Apple набагато складніше, оскільки воно використовує технологію тривимірного відображення, щоб отримати повне уявлення про особу.

Незважаючи на те, що Apple скоротила виїмку на 20% на iPhone 13, з якоїсь причини вона все ще існує. Виїмка виконала своє завдання, але настав час Apple випробувати нове рішення для реалізації повноекранного дисплея на найпопулярнішому у світі смартфоні. Apple могла б використовувати камери під дисплеєм, які вже є на смартфонах, таких як Galaxy Z Fold 3, і повністю позбавитися надокучливої виїмки. Проте зараз технологія далека від досконалості.

Що ж, може Apple потрібно придумати, як відмовитися від виїмки на наступному iPhone.

Порт USB-C

iPad Pro і MacBook Pro вже поставляються з портами USB-C, тому Apple має сенс наслідувати галузеву тенденцію і замінити Lightning на USB-C на iPhone.

Apple може відмовитися від USB-C на користь iPhone без порту, але це дуже малоймовірно. Враховуючи, що бездротова зарядка працює повільніше, ніж очікувалося, Apple, як і раніше, потребує спеціального рішення для провідної зарядки iPhone. Це залишає Apple єдину можливість запровадити порт USB-C на iPhone наступного покоління.

ProMotion на всіх моделях iPhone

У наші дні дисплеї з високою частотою оновлення не є новинкою для смартфонів. Кожен флагманський Android-смартфон, незалежно від ціни, поставляється з дисплеєм із частотою 90 або 120 Гц. Фактично деякі ігрові смартфони мають дисплеї з частотою 144 Гц. У iPhone також дуже чіткий дисплей ProMotion, але тільки на топових моделях Pro. Це варто змінити, починаючи із серії iPhone 14.

iPhone 13 Pro представив ProMotion, також відомий як дисплеї з частотою 120 Гц. ProMotion робить все гладко. Анімація та прокручування стали більш чуйними. Прямо зараз ProMotion позиціонується як розкішна функція, але Apple не повинна обмежувати ProMotion своєю лінійкою Pro iPhone. Кожен iPhone повинен мати дисплей із високою частотою оновлення.

А ось варіант з великим зумом принесе величезну користь фотографам.

Об'єктив з великим оптичним масштабуванням

iPhone 13 Pro Max чудовий: він робить відмінні фото як при денному, так і при слабкому освітленні. У нього одна з найкращих камер серед смартфонів. Одна річ, яка могла б зробити iPhone, особливо модель найвищого рівня, винятковою — це більший зум-об'єктив. Звичайно, iPhone 13 Pro поставляється з 3-кратним зум-об'єктивом, але він аж ніяк не порівняти з 10-кратним зум-об'єктивом Galaxy S22 Ultra.

Для мобільного фотографа зум-об'єктив дозволяє експериментувати зі сценою без фізичної необхідності відходити від об'єкта або наближатися до нього. Хоча Apple не підтвердила це, ходять чутки, що одна з топових моделей iPhone 2022 або 2023 буде оснащена «перископічним» об'єктивом. Об'єктив перископа пропонує можливості оптичного збільшення, що дозволяє збільшити його у 5 чи 10 разів.

А що б ви хотіли побачити в новому iPhone?