MacOs VS Windows: головні висновки

2021-02-11

Не секрет, що компанії, які розробляють Windows та macOs завжди конкурують ще з незапам’ятних часів, борючись за привілей користувачів. Звичайно, кожен повинен для себе вирішити, яка система пасує найбільше, розклавши усі «за» та «проти». Отож. Розглянемо головні висновки після переходу х операційної системи Windows на macOs. Буде дуже цікаво!

Звикання займає буквально декілька годин. Відразу зрозуміло, що macOS набагато простіша за Windows, хоч і не в усьому.

1.Дизайн: macOS VS Windows

Як правило, зовнішній завжди чіпляє основну масу людей. Їм просто некомфортно користуватися некрасивими речами, адже вони знаходяться перед очами майже постійно, тому естетична складова дуже важлива.

Операційні системи не є винятком. Дизайн macOS - це те, як повинна виглядати ідеальна система, принаймні на сьогодні їй нема конкурентів.

Всі елементи macOS виконані в одному стилі, використовуються красиві шрифти, колірні схеми і ефекти. Це саме те, чого так не вистачає Windows, особливо після виходу Windows 8.

Зараз Microsoft активно оновлює дизайн Windows 10, але по факту всі зміни незначні. Величезної різниці між Windows 10 2015 року і 2020 немає.

2. У macOS немає проблем з масштабуванням

macOS відмінно справляється з масштабуванням. Хочете справжню Retina? Без проблем, три натискання в налаштуваннях. Потрібно більше місця? Теж запросто можна зробити.

При цьому незалежно від того, в якому масштабі відображається система, всі елементи чіткі, навіть шрифти в таблицях в реальному вирішенні.

Масштабування на Windows буде завжди компромісом. Або ви використовуєте 100% і у вас немає ніяких проблем з відображенням, за винятком того, що все буде дуже дрібним. Або ви намагаєтеся вибрати між 125% і 150%. Але в обох випадках доведеться миритися з тим, що деякі програми будуть злегка розмитими, наприклад, iTunes.

Ці проблеми в Windows існують давно, і за останні п'ять років ситуація покращилася, хоча до macOS все ще далеко.

3. macOS неможливо засмітити незрозуміло чим

Windows має якусь «суперсилу», яка притягує все сміття з інтернету, від якого дуже важко позбутися. Багатьом знайома ситуація, коли раптово в комп'ютері з'являється якась програма, яку ви точно ніколи не встановлювали, але вона є. Пощастить, якщо вийде видалити її стандартними методами.

І таких особливостей в Windows купа. А найцікавіше, що більшість користувачів за роки використання Windows, приходять до висновку, що простіше за все виправити ситуацію заміною системи.

Чули таке «знову Windows треба перевстановити»?

У macOs такого не виникає. Будь-яка проблема в Mac завжди має рішення, яке дуже просто знайти.

macOS не гальмує через якийсь час, не видає незрозумілі помилки і не просить оновити драйвера.

4. Для macOS випущено багато ексклюзивних програм

Фанати Windows постійно хваляться тим, що для їх системи існує величезна кількість програм, і це правда. Однак 99% з них мало кому потрібні.

Зазвичай у користувачів macOS і Windows однаковий набір повсякденних програм. Коли ж справа доходить до якогось професійного софта, то тут у всіх починаються проблеми.

Для Windows існує величезна кількість програм, що використовуються в усіх робочих галузях починаючи від бухгалтерії і закінчуючи управлінням виробництвом на заводі. У більшості випадків розробники роблять акцент на Windows, тому що система популярніша, а комп'ютери з нею дешеві.

На macOS є багато ексклюзивних додатків для дизайнерів, монтажерів, художників, журналістів, розробників, музикантів, письменників і всіх тих, хто створює якийсь віртуальний продукт. Це теж важлива сфера, на яку Apple робить великий акцент.

5. Чого не вистачає в macOS після Windows

Все ж є кілька функцій, які не завадили б macOS:

1. Робота з вікнами в Windows краще, ніж в macOS.

2. Підтримка 32-бітних додатків. У випадку з macOS потрібно пам'ятати, що починаючи з версії Catalina, система не підтримує 32-бітові додатки, а значить на новому Mac не вийде пограти в стару GTA San Andreas

Усе. Більше нічого зі світу Windows не потрібно.

Після macOS не хочеться повертатися на Windows

Якщо у вас в пріоритеті хороший комп'ютер, який не приноситиме проблем, то вихід зі ситуації однозначно Mac.

З MacBook можна бути впевненим, про те, що тоді, коли кришка закриється, то нічого не загубиться, а ноутбук раптово не перезавантажиться, стерши усі останні файли. Через тиждень можна знову його відкрити і всі вікна будуть на своїх місцях.

І ось в цьому полягає головна перевага Mac: він не приносить взагалі ніяких проблем. Він просто працює, а більше нічого не потрібно!