Всесвітня конференція розробників WWDC21 почнеться 7 червня

2021-05-26

Стала відома програма конференції WWDC21, в якій зможуть взяти участь більше 30 мільйонів розробників Apple з 227 регіонів світу. Всі заходи можна відвідати безкоштовно.

Фірмовий дизайн WWDC21

WWDC21 почнеться зі вступної презентації 7 червня в 20:00 за київським часом.

Сьогодні компанія Apple представила програму щорічної Всесвітньої конференції розробників, оголосила дати вступної презентації та зустрічі Platforms State of the Union, а також розповіла, як розробники зможуть дізнатися про майбутні функції iOS, iPadOS, macOS, tvOS і watchOS. Зустрічі на WWDC21 будуть безкоштовними для розробників з усього світу. Apple розповість про свої нові технології, інструменти і платформи. У розробників буде можливість поспілкуватися один з одним і з інженерами Apple - і отримати поради щодо створення інноваційних ігор і додатків, які відкривають нові можливості платформ Apple.

Захід Apple

7 червня, 20:00

WWDC21 почнеться з презентації оновлень, які будуть випущені для всіх платформ Apple пізніше в цьому році. Пряма трансляція проводитимться з Apple Park, а подивитися її можна буде на сайті apple.com, в додатках Apple Developer і Apple TV, а також на сайті YouTube. Після завершення трансляції буде доступним її запис.

Platforms State of the Union

8 червня, 00:00

На цій зустрічі будуть більш детально розглянуть нові інструменти, технології та удосконалення платформ Apple, які дадуть розробникам можливість створювати ще більш цікаві і функціональні додатки. Трансляція зустрічі Platforms State of the Union буде доступна в додатку Apple Developer і на сайті Apple для розробників.

Apple Design Awards

11 червня, 00:00

Премія Apple Design Awards щорічно вручається розробникам Apple за кращі творчі та технічні рішення. Трансляцію процедури вручення можна буде подивитися в додатку Apple Developer і на сайті Apple для розробників.

Зустрічі з експертами

Більше 200 презентацій, практичних занять і зустрічей відбудеться в рамках WWDC21. Вони дадуть учасникам унікальну можливість поспілкуватися з інженерами і дизайнерами Apple. Унікальна можливість більше дізнатися про нові інструменти і технології, які розробники будуть використовувати для створення нового покоління додатків. Більше 1000 експертів Apple будуть проводити індивідуальні консультації для учасників Apple Developer Program: відповідати на питання про нові API, ділитися рекомендаціями, аналізувати приклади дизайну і призначеного для користувача інтерфейсу додатків. Також протягом усього тижня інженери Apple будуть відповідати на питання на форумах для розробників і брати участь в технічних дискусіях. Відеозаписи зустрічей з експертами будуть публікуватися щодня, починаючи з 8 червня, в додатку Apple Developer і на сайті Apple для розробників.

Особливі заходи

Крім зустрічей і практичних занять з інженерами і дизайнерами Apple, на конференції WWDC21 проводитимуться особливі презентації та заходи, мета яких - розповісти про видатних розробників і згуртувати співтовариство. Можна буде взяти участь в конкурсах програмування або дизайну, подивитися виступи запрошених фахівців і ще багато іншого.

Павільйони

На WWDC21 вперше будуть організовані павільйони - вони допоможуть розробникам легко знаходити презентації, практичні заняття та особливі заходи на обрану тему. Кожен відвідувач конференції зможе скласти індивідуальну добірку зустрічей і презентацій, а також переглядати контент, упорядкований по розділах: SwiftUI, інструменти для розробників, інклюзивність і універсальний доступ і так далі. Персоналізація буде доступна тільки в додатку Apple Developer.

1 червня Apple присвятить розробникам-студентам з різних країн світу. В цей день будуть оголошені переможці конкурсу Swift Student Challenge. Цей конкурс - чудова можливість для студентів будь-якого віку показати свою любов до програмування, створивши власний додаток на Swift.

Всім розробникам рекомендується завантажити додаток Apple Developer - додаткова інформація про WWDC21 буде розміщуватися в ньому ще до 7 червня, коли почнеться конференція.