Враження від iPhone 12 Pro Max через 4 місяці активного користування

2021-03-12

Вражень про iPhone 12 Pro Max багато не буває.

Звісно, потрібен час, аби дати об’єктивну оцінку речам, особливо техніці.

Отож, розгянемо найгучніший варіант за останній час - iPhone 12 Pro Max. Хейтери та конкуренти Appe принаймні дуже сподіваються, що він дасть конкретні підстави поставити під сумнів авторитет цих потужних смартфонів.

Отож, почнімо.

1. Час роботи

Pro Max як і раніше в «топі» автономності. Зменшення ємності акумулятора при збільшенні діагоналі дисплея якщо і вплинули на час роботи, то зовсім непомітно.

Заряду вистачає на два повних дні (48 годин) при використанні без обмежень.

Буває, екран (і сам iPhone) працює по 9 і навіть 10 годин – це звичні речі у наш час. І , о чудо, нічого! Заряду вистачить ще на більшу частину наступного дня, аби залишатися на зв'язку.

Єдине, що максимально здатне погасити акумулятора iPhone 12 Pro Max - це запис відео в 4K HDR на 60 кадрів / сек, а також сам додаток Камера в режимі видошукача. Дивного в цьому мало, така ж історія була і з iPhone 11 Pro Max.

2. Продуктивність очікувано відмінна

У 99% випадків iPhone 12 Pro Max багаторазово перевищує потреби і очікування продуктивності від смартфона. Що цілком логічно. Флагман через чотири місяці інакше поводитися не буде.

Особливо вражає, як легко і невимушено A14 Bionic монтує, редагує і експортує відео 4K HDR з власної камери.

iOS 14 працює відмінно, швидко і без підвисань. І на цьому можна було б закінчити. Але ...

Або здається, або iPhone 12 Pro Max занадто агресивно знижує продуктивність при високому нагріванні. Найсильніше це помітно, якщо запустити щось графічно важке: наприклад, гру Genshin Impact.

Кілька хвилин, від трьох до п'ятнадцяти, все «літає», але одночасно з цим сильно розігрівається. Без чохла стає некомфортно тримати.

Це повторюється і в деяких інших «важких» іграх. Є у мене припущення, що корпус iPhone 12 неспроможний так само ефективно розсіювати тепло від A14 Bionic під піковими навантаженнями, як це було з A13 Bionic і iPhone 11 Pro Max. Хоч і не підтверджено.

3. Камера просто магічна. Нічний режим - тепер реально нічний

Apple на сьогодні може похвалитися найпотужнішою камерою.

Між X і 12 Pro Max величезна прірва. А ось між флагманом і 11 Pro Max поліпшення видно швидше на вечірніх кадрах, портретних фото (LiDAR!) І просто знімках з людьми по центру. Всі вони краще виходять на 12 Pro Max.

Збільшений в iPhone 12 Pro Max розмір матриці дає про себе знати в умовах неідеального освітлення, далекого від непроглядної темряви. Він і деталі краще «дістає», і сам Нічний режим потребує активування набагато рідше, ніж, скажімо, iPhone 12 mini і тим більше iPhone 11 Pro Max.

Помітив, що оновлений алгоритм постобробки Smart HDR дає найкращі результати в кадрах з людьми. Нерідко зробиш фото людини або тварини, дивишся потім і розумієш: можна ось прямо так роздрукувати або викласти, нічого не редагуючи.

Між X і 12 Pro Max величезний розрив. А ось між флагманом і 11 Pro Max поліпшення видно швидше на вечірніх кадрах, портретні фото (LiDAR!) І просто знімкам з людьми по центру. Всі вони краще виходять на 12 Pro Max.

Збільшений в iPhone 12 Pro Max розмір матриці дає про себе знати в умовах неідеального освітлення.

iPhone 12 Pro Max залишає всіх далеко позаду за якістю запису відео, вибиваючись на почесну першу сходинку у рейтингу. Це взагалі космос серед смартфонів.

Інші важливі деталі

У цілому корпус вартий високої оцінки. Дуже спокусливо виглядає і вся лінійка iPhone 12. Ці грані просто космічні!

Особливо це стосується фронтального скла. Нехай 2,5D-закруглення дисплеїв по краях залишиться в минулому. У 2014-му році це було прикольно, спасибі, а тепер нехай завжди залишається так, як в iPhone 12.

За якістю прийому сигналу, передачі голосу, динаміків та інших «телефонних» функцій ніяких питань нема. Все відмінно. Різниці з iPhone 11 Pro Max не помітно навіть тоді, коли використовується актуальний і минулий флагмани одночасно.

Нуль питань і до дисплея. Від його збільшення великого виграшу немає, влазить буквально два-три додаткових рядки тексту. Але різниця все одно відчувається, якщо у вас в доступі є Xs Max або 11 Pro Max.

Все ж iPhone 12 Pro Max дійсно найпотужніший серед усієї лінійки, тому вирішувати вам!