Весняна презентація: що представить Apple?

2021-03-08

Щорічній весняній презентації Apple - БУТИ!

Є два варіанти розвитку подій. Або навесні Apple проведе повноцінну онлайн-презентацію пристроїв, або нові гаджети просто з'являться на офіційному сайті компанії.

Від Apple найбільше чекають розширення лінійки Mac на базі чіпсетів власного виробництва, а також наступного покоління базових AirPods в дизайні Pro. А ось Apple Glass або iPhone SE 3-го покоління точно не буде.

Отож, перейдімо до списку!

1. AirPods 3 - нова ревізіція компактних бездротових навушників

Вірогідність: 90%

Зарядний футляр від AirPods 3 виглядає трохи більш вузьким, ніж кейс актуальних AirPods Pro.

В кінці лютого 2021-го у мережі з'явилися фотографії і рендери таких очікуваних AirPods 3-го покоління. Вони підтвердили дані, які раніше публікували на сторінках Bloomberg, тому їм хочеться вірити.

В очі відразу ж впадає абсолютно новий дизайн. AirPods 3 повинні стати чимось середнім між AirPods 2 і AirPods Pro. Від перших вони повинні взяти відносно доступну ціну, а від других - частково запозичать зовнішній вигляд.

Амбушюри нових навушників повинні досить просто зніматися і вдягатися за бажанням користувача.

AirPods 3 навряд чи будуть оснащені активним шумозаглушенням. В Apple з великою ймовірністю залишать ANC тільки для TWS-навушників з приставкою Pro.

Є припущення, що AirPods 3 можна буде використовувати в двох форматах: або з амбушюрами для кращої пасивної шумоізоляції, або, як AirPods 2, без них. Це, плановано, стане головною фішкою нового девайса.

У мережі з'являлися чутки з приводу AirPods Pro 2-го покоління в двох розмірах, а також про декілька забарвлень для їх корпусу. Проте, поки все це не виглядає реалістично.

2. Нові iPad Pro - наступне покоління топових планшетів Apple

Вірогідність: 90%

Головним нововведенням в дизайні нових планшетів має стати використання нових кольорів: наприклад, синього

В кінці січня 2021-го в мережі з'явилися перші реалістичні рендери нових iPad Pro. Ними поділився виробник чохлів та інших аксесуарів Pigtou. Зображення показали, що загальний дизайн свіжих планшетів залишиться майже без змін.

Судячи з усього, одним з найбільш помітних нововведень виявиться свіжий чіпсет серії «A». За продуктивністю він або впритул наблизиться, або зрівняється з Apple M1. Його сьогодні використовують в MacBook Air і базових MacBook Pro.

Цілком ймовірно, що нові iPad Pro будуть комплектуватися дисплеєм, виконаним за технологією Micro-LED

12,9-дюймовий iPad Pro повинен трохи збільшитися в габаритах. Швидше за все, це пов'язано з тим, що в його корпусі знайдеться місце для модуля стільникового зв'язку та підтримкою 5G. Проте, поки це не більше ніж припущення.

3. Оновлений iPad mini - від нього чекають дизайн родом з iPad Pro

Вірогідність: 80%

Здалеку новий iPad mini напевно можна буде переплутати з актуальними iPad Air або iPad Pro

У мережі раз у раз з'являються чутки з приводу випуску нового iPad mini, який не оновлювався вже кілька років. Судячи з усього, він буде дуже близький до iPad Pro, а також до останнього iPad Air зовні. Гаджет напевно отримає такий же рубаний дизайн.

Звичайно, Face ID у нього з’явиться навряд чи. Проте, сканером відбитків пальців в кнопці блокування після виходу нового «повітряного» планшета з такою ж фішкою сьогодні вже нікого не здивуєш. Тим більше, в пандемію Touch ID в пріоритеті.

Є припущення, що новинка отримає 8,9-дюймовий екран з високою щільністю, а також чіпсет Apple A14 Bionic, який сьогодні використовується в iPhone 12. Судячи з усього, як і старші брати, девайс також буде працювати з Apple Pencil 2-го покоління.

4. Потужна Apple TV - перевидання багатофункціональної ТВ-приставки

Вірогідність: 75%

Зовнішній вигляд нової телевізійної приставки Apple, а також її пульт можна залишити без змін

Правдоподібних чуток з приводу поновлення Apple TV останнім часом не було. Проте, західні колеги в один голос заявляють, що весна 2021 року - найкращий час. Хочеться вірити, що так і буде.

5. AirTag - довгоочікувані мітки для відображення речей в Локаторі

Вірогідність: 75%

Судячи з усього, форма AirTag буде круглою: є підозра, що вони будуть заряджатися через MagSafe

В останній тестової версії iOS 14.5 їх знову повернули в «Локатор». Швидше за все, їх все-таки запустять разом з фінальною версією оновлення операційної системи iPhone.

Девайс можна буде повісити на ключі, щоб не втратити, покласти в машину для прискорення пошуку на парковці або навіть дитині в рюкзак на всяк випадок закинути. Головне, щоб AirTag працювала дійсно добре.

6. 14-дюймові MacBook Pro - ймовірно, з повним набором портів

Вірогідність: 65%

Якщо в нових MacBook Pro з'являться порти USB-A і зарядка через MagSafe - це виявиться справжньою перемогою

Зараз Apple на базі свого M1 пропонує тільки базовий 13-дюймовий MacBook Pro з двома портами. Є припущення, що більш потужна модель з чотирма портами крім нової архітектури отримає збільшений до 14 дюймів дисплей.

Є також припущення, що після відходу від справ Джоні Айва інженери Apple все-таки вирішать повернути в професійний ноутбук хоча б якісь традиційні порти. Фотографи точно скажуть спасибі за вбудований рідер для карт пам'яті.

7. iMac в новому дизайні - різнокольорові моноблоки на базі Apple M1

Вірогідність: 65%

Дизайн iMac не змінювався вже кілька років. Так, фірмові моноблоки Apple стали тоншими, але це не змінило їх глобального сприйняття. Більш того, сьогодні у них дуже товсті рамки. Якщо їх зменшити, діагональ екрану дійсно сильно збільшиться.

Вже сьогодні говорять про реліз нових iMac з базовим розміром екрану 24 дюйми. Є також імовірність, що моноблоки будуть представлені в декількох кольорах корпусу.

Звичайно, варто також розраховувати на використання чіпсетів з лінійки Apple Silicon. Є два варіанти: або це буде M1, або його вдосконалена версія M1x. Остання може бути доступна тільки в найдорожчих моделях.

8. Оновлені MacBook Air - зі збільшеним екраном і не тільки

Вірогідність: 5%

З Apple M1 тонкий і легкий 15-дюймовий MacBook Air може стати справжнім проривом

В Bloomberg пишуть, що Apple може збільшити розмір екрану MacBook Air і запустити в продаж 15-дюймові моделі. Проте, в 2021 році це навряд чи це станеться. Подібну інновацію варто чекати не раніше 2022.

9. Apple Glass - фірмові окуляри доповненої реальності Apple

Вірогідність: 1%

Окуляри доповненої реальності стануть наступним кроком у розвитку категорії носяться гаджетів Apple

Очевидно, що Apple працює над окулярами доповненої реальності. Проте, убогість чуток з цього приводу недвозначно натякає, що масові технології поки не готові для їх релізу. В 2021-му вони трапляться навряд чи.

10. iPhone SE 3-го покоління - новий наддоступний iOS-смартфон

Вірогідність: 1%

Новий iPhone SE 3-го покоління може не відрізнятися від актуального смартфона Apple початкового рівня

Apple напевно випустить новий iPhone SE 3-го покоління. Але в 2021 році це навряд чи станеться. Судячи з усього, він отримає підтримку 5G, новий чіпсет і плюс-мінус колишній дизайн. Такий девайс можуть уявити навесні 2022.

У мережі також були чутки з приводу iPhone SE Plus в дизайні iPhone XR. Проте, і цей пристрій сьогодні все ще здається актуальним. Чи потрібна проміжна заміна для нього в 2021 році - велике питання.

11. Apple Car - перший фірмовий автономний електромобіль Apple

Вірогідність: 0%

Швидше за все, головним акцентом Apple Car виявиться саме автопілот. Але його час поки що не настав

Останнім часом в мережі було дуже багато чуток з приводу Apple Car. Однак, сьогодні очевидно, що компанія поки лише знаходиться в пошуках партнера на майбутнє. Тому автомобіль від Apple, яким би він не був, чекати в цьому і наступному році не варто.

Коли і в якому форматі має відбутися весняна презентація

Apple, в кращому випадку, проведе весняну презентацію онлайн: офлайн-варіанту чекати не варто.

Весняна презентація Apple може пройти вже цього місяця. Були чутки, що вона запланована на 16 березня, але їх поспішно спростували. Ймовірно повноцінного заходу взагалі не буде, а пристрої просто додадуть на сайт.

Очікувати повноцінного заходу з журналістами не варто. У світі до сих пір не найпозитивніша епідеміологічна ситуація, тому презентація, в кращому випадку, пройде в режимі онлайн. Нам просто покажуть гарний ролик.

Якщо орієнтуватися на вівторок, який Apple зазвичай використовує для подібних заходів, то крім 16 березня залишаються ще 23 і 30. У будь-якому випадку, компанія заздалегідь розішле на нього запрошення для журналістів і всіх охочих.