Варто чи ні: чим відрізняється iPhone 12 і iPhone 12 Pro. Варто доплачувати за флагман?

2020-10-30

Який iPhone обрати на старті продажу, враховуючи неймовірну схожість? Розглянемо детальніше.

  • Корпус і габарити

Розміри iPhone 12 практично не змінилися в порівнянні з попередньою моделлю в лінійці. Габарити становлять 146,7 х 71,5 х 7,4 мм, вага - 162 г.

Фронтальна панель має покриття Ceramic Shield. Воно, як запевняють виробники, у 4 рази краще захищає екран смартфона від пошкоджень при ударах або падіннях. Рамка, що з'єднує задню і передню скляні поверхні - алюмінієва.

Гаджет має водонепроникний захист за стандартом IP68 - можна занурювати пристрій на глибину до 6 метрів до 30 хвилин!

Виробник пропонує п'ять кольорів: білий, чорний, зелений, синій і Product RED.

Габарити iPhone 12 Pro збігаються до міліметра. Це все ті ж 146,7 х 71,5 х 7,4 мм, але важить флагман трохи більше - 187 м

Захист фронтальній панелі аналогічний - покриття Ceramic Shield. Рамка, що з'єднує передню і задню скляні панелі, виконана з хірургічної нержавіючої сталі і на всіх моделях, крім сріблястої пофарбована в колір корпусу.

Захист від вологи у Pro – версії такий же - IP68 з можливістю занурення на глибину до 6 метрів на 30 хвилин.

Кольорів в лінійці чотири: сірий, сріблястий, золотий і темно-синій.

Отож, стосовно габаритів, пристрої до міліметра збігаються у розмірах. Є лише невелика відмінність у вазі.

Якщо обирати за кольором, то, гадаємо, потрібен практичний підхід. Чорний iPhone 12 буде помітно відрізнятися від сірого iPhone 12 Pro. Аналогічна ситуація з білим iPhone 12 і сріблястим Pro. Загалом, колір бажано оцінювати наживо.

  • Екран

Екран iPhone 12 не змінився в розмірах у порівнянні з попередником, але перейшов на кардинально новий рівень за технологією виробництва. Тепер це 6.1 "OLED Super Retina XDR дисплей з роздільною здатністю 2532 × 1170 пікселів. Щільність пікселів становить 460 на дюйм, стандартна яскравість має значення 625 кд / м², а максимальна в режимі HDR становить 1200 кд / м².

Підтримується HDR, True Tone і широкий колірний обхват (P3).

Екран iPhone 12 Pro має аналогічну технологію OLED Super Retina XDR, а якщо порівнювати з попередником, збільшилася лише діагональ. 6.1 "матриця має розширення 2532 × 1170 пікселів, стандартну яскравість 800 кд / м² і максимальну яскравість 1200 кд / м² в режимі HDR.

Отож, iPhone 12 отримав принципово новий екран, а iPhone 12 Pro успадкував матрицю від iPhone 11 Pro зі злегка збільшеною діагоналлю.

Для першого це реально стрибок вперед, а для другого - не дуже істотні відмінності. Принаймніна папері. Матриця iPhone 12 Pro приблизно на 25% яскравіше в стандартному режимі роботи, та чи буде це дійсно помітно?..

  • Процесор

iPhone 12 працює під управлінням нового потужного процесора A14 Bionic з системою Neural Engine 4-го покоління. Об'єм оперативної пам'яті складає 4 ГБ.

Доступні моделі з об'ємом накопичувача 64, 128 і 256 ГБ.

iPhone 12 Pro має аналогічний 5-нанометровий процесор A14 Bionic з оновленою системою Neural Engine.

Pro - версія отримала декілька додаткових ГБ оперативної пам'яті в порівнянні зі звичайною версією iPhone 12.

На щастя, базову версію професійного смартфона оновили, збільшивши накопичувач до 128 ГБ. Є ще два варіанти: 256 і 512 ГБ.

  • Камера

iPhone 12 має здвоєний модуль 12-мегапіксельних камер. Основний ширококутний модуль ƒ / 1.6 + надширококутний ƒ / 2.4. Камера підтримує зйомку в нічному режимі, Smart HDR 3, технологію Deep Fusion і має оптичну стабілізацію.

Цифровий зум обмежений на позначці 5х.

Можна знімати відео аж до 4К із розширенням до 60 кадрів в секунду. При зйомці в режимі HDR Dolby Vision максимальна частота кадрів обмежена 30 кадрами в секунду.

iPhone 12 Pro оснащений потрійним 12-мегапіксельним модулем. Оптична стабілізація тут вже подвійна.

Масштабування можливо як на видалення 2x, так і на наближення 2x, що в підсумку дає 4x оптичне наближення між крайніми положеннями і цифровий зум до 10x. Основна камера вміє знімати портрети в нічному режимі.

У Pro лінійці з'явився лазерний сканер LiDAR, який, зокрема, створений підвищувати якість фото завдяки більш точному відділенню об'єктів від фону.

Pro – версія вміє захоплювати HDR Dolby Vision з частотою до 60 кадрів в секунду.

Параметри фронтальної камери збігаються з точністю до мегапікселя. підтримуються ті ж режими зйомки, максимальне розширення і частота кадрів.

Яка камера краща? Фронтальні - однакові. В основному модулі iPhone 12 Pro є додатковий телеоб'єктив, який дозволяє отримати оптичне наближення. Новий далекомір LiDAR повинен поліпшити якість фото і додати кілька унікальних фішок для вузького кола користувачів.

Ще на стороні Pro підтримка формату Apple ProRAW (з'явиться в повній мірі до кінця року), нічний режим для портретної зйомки на основну камеру, зйомка HDR відео в стандарті Dolby Vision з частотою до 60 в секунду.

Інших відмінностей між моделями немає. Обидва пристрої підтримують магнітну бездротову зарядку MagSafe. У комплекті з кожним смартфоном знайдете тільки кабель для зарядки без гарнітури і блоку живлення.

Звичайно, також відрізняється ціна, але «варто чи ні» – особиста справа кожного.

Усе залежить від ваших вподобань!