Українських користувачів закликали не користуватися шпигунським «Антивірусом Касперського» і переходити на Mac

2018-04-30

Радник міністра внутрішніх справ України Станіслав Речинський закликав українських користувачів переходити на комп'ютери з операційною системою OS X. Про це повідомляє місцеве видання From-ua.

 

Такі рекомендації Речинського стали наслідком необхідності зберігати безпеку даних користувача при роботі з програмним забезпеченням з Росії. Радник міністра заявив, що засновник відомої російської антивірусної компанії Євген Касперський «був пов'язаний зі спецслужбами в молодості» і що «це підприємство давно і плідно працює на спецслужби Росії».

Тому користувачам антивіруса «Антивірус Касперського» рекомендували переходити з Windows на інші програмні платформи, такі як Mac OS X або Linux.

Не менш цікавим виглядає зауваження Речинського про Windows в цілому. «Windows сама по собі дуже збиткова система. Але це моя особиста думка », - уклав він.

«Як поштовий сервіс mail.ru, так і пошукачі Яндекс абсолютно відкриті для ФСБ, - заявив Речинський. - Вони збирають інформацію про користувачів і надають її спецслужбам. Тобто, в Росії це відбувається вже давно ».

Нагадаємо, американське видання Businessweek звинуватило антивірусну «Лабораторію Касперського» (ЛК) і її засновника Євгена Касперського в зв'язках з російськими спецслужбами. Стверджується, що Касперський ходить в баню в компанії з 5-10 осіб, у тому числі співробітників російських спецслужб. Сам Касперський називає статтю провокацією.

Заклик для українських користувачів відмовитися від продуктів російських розробників - не перший за останній час. Раніше служба безпеки України рекомендувала громадянам утриматися від передачі важливої ??інформації, використовуючи сервіс мобільного рації Zello, у зв'язку з тим, що спецслужби Росії нібито здійснюють його моніторинг.