Тім Кук: про Apple Watch, пандемії COVID-19, AR і автомобілі

2020-12-11
Генеральний директор Apple Тім Кук – людина, яка володіє ексклюзивною інформацією, але, незважаючи на це, дуже дуже потайна особистість. Він міг би розповісти нам про нові проекти Apple таке, від чого у нас би, напевно, волосся на потилиці стало дибки! Якби хотів, звісно. Він хоч і принципово не розголошує таємниць компанії, проте час від часу погоджується на інтерв'ю і залишає залишає нам деякі натяки. Наприклад, цього разу він дав зрозуміти, що в Apple зацікавлені в розвитку автомобілів. Із цією інформацією розбираємося далі.

«Apple Watch - це мій мотиватор. Взяти хоча б ідею закриття кілець. Сьогодні ми напевно знаємо, що фізична активність і вправи є основною запорукою здоров'я та довголіття. Це те, чого я щиро хочу для себе. Годинники мотивують мене, а я можу вибрати будь-який сценарій занять, будь-яке тренування, яке тільки відомо людям. Взагалі, Apple Watch - це комплексний продукт. Він містить неймовірну кількість датчиків стеження, у тому числі для контролю за здоров'ям серця та дихання! А уявіть, скільки датчиків може бути в автомобілі ?» - загнув Кук.

Власний автомобіль Apple

Дивно, як різко переключився Тім Кук. Спочатку він говорив про годинник, про датчики відстеження фізичного стану, а потім тут же згадав про автомобіль. Що б це могло означати? Хіба що натяк на плани Apple із випуску власного електрокара, чия розробка ведеться вже багато років.

Невже ви думаєте, що Тім Кук сказав про автомобіль випадково? Зазвичай усі слова людей такого рангу ретельно вивірені заздалегідь. Значить, закид про Apple Car тут невипадковий.

Швидше за все, гендиректор вирішив, що велика кількість витоків на цю тему, патентів, які компанія отримує мало не щотижня, вже допомагаємо людям використовувати всі уявлення про те, над чим насправді працюють в компанії. Тому Кук вирішив залишити нам невелику підказку. Тим паче, що більше нічого він не розповів про автомобіль.

Відразу після Apple Watch Кук переключився на COVID-19. Гендиректор зізнався, що, незважаючи на те що сам він працює в Apple Park, більшість співробітників працюють з дому. Всього на цей момент в кампусі знаходяться не більше 15% людей, які повинні там працювати.

Маски від COVID-19 від Apple

Такі обмеження є необхідною вимогою безпеки в період пандемії, яка нікуди не поділася і як і раніше становить небезпеку. Через це, до речі, в Купертіно вирішили зайнятися виробництвом засобів індивідуального захисту.

«Ми зібрали наших фахівців, що займаються роботою з постачальниками і сказали їм: давайте зробимо так, щоб дефіцитні маски та інші засоби захисту, з'явилися у вільному доступі. Ми працювали в кризовому режимі, і у нас були співробітники по всьому світу, яких потрібно було захистити. Ми в найкоротші терміни налагодили ланцюжок поставок масок і в підсумку забезпечили ними ще й лікарів і співробітників сфери охорони здоров'я, пожертвувавши майже 40 мільйонів масок. Ми використовували знання з логістики, організації виробничого процесу та залучення партнерів, і у нас все вийшло», - розповів Тім Кук.

Навіщо потрібна доповнена реальність

Використання засобів індивідуального захисту змінило способи комунікації між людьми, це правда, зізнався Кук. Маски прикривають більшу частину обличчя, через що максимум, що можна побачити, - це очі свого співрозмовника. Доповнена реальність може бути тут доволі доречною.

Доповнена реальність подобається Тіму Куку більше віртуальної, як зазначає він сам:

«Я думаю, що ми знаходимося на порозі багатьох нових звершень. Доповнена реальність захоплює мене більше, ніж віртуальна через свою неінвазивность. Якщо VR охоплює весь простір, в який ми дивимося, то AR дозволяє лише доповнити його, прикрасити, забезпечити новою інформацією. AR може дозволити вам оживити вашу розмову зі співрозмовником. Адже якщо ви говорите про статтю в журналі, то ви можете звернутися до доповненої реальності, щоб підкріпити свої слова наочно. Це так круто!», - сказав Кук.

Як завжди Тім Кук сказав і про все, і ні про що одночасно. Взагалі останнім часом він став навіть більш потайнішим. Кілька років тому він активно рекламував функцію вимірювання цукру в крові для одного з фірмових пристроїв Apple. Він зізнавався, що використовував її під час одного з виступів перед студентами, описував особливості вимірів, але в якийсь момент перестав взагалі згадувати про глюкометр. Мабуть, щось не склалося, і в компанії були змушені заморозити проект. З тих пір Кук не розповідає ні про що завчасно, вважаючи узагалі не торкатися теми майбутніх новинок.

А нам доводиться поки лише чекати нових сенсацій від Apple.