Слухаємо класику: Apple запустила Apple Music Classical

2023-03-11

Сьогодні Apple запустила в App Store нову програму під назвою Apple Music Classical. Ось головні тези про цю програму:

  1. Вона базується на Primephonic, службі потокового передавання класичної музики, яку Apple придбала у 2021 році. Нова програма використовує списки відтворення Primephonic, аудіовміст, можливості пошуку, метадані.
  2. Music Classical працює в тандемі з існуючим додатком Apple Music, надаючи спеціальні функції для більш прямої взаємодії з класичною музикою на платформі Apple Music.
  3. Додаток містить лише класичну музику, пропонуючи понад п’ять мільйонів треків, сотні підібраних списків відтворення та тисячі ексклюзивних альбомів.
  4. Apple стверджує, що співпрацює з виконавцями класичної музики та установами, щоб пропонувати ексклюзивний вміст і записи в Apple Music Classical, включаючи доріжки Hi-Res Lossless і Spatial Audio.
  5. Дизайн програми базується на Apple Music, але зі спрощеним інтерфейсом користувача, який переважно використовує шрифт Apple New York замість SF Pro.
  6. Додаток пропонує потужніший пошук, який дозволяє користувачам шукати за композитором, твором, диригентом, номером каталогу.
  7. Екран «Зараз грає» має повністю білий або повністю чорний фон, на відміну від Apple Music, який створює фон з обкладинки альбому пісні, яка зараз відтворюється.
  8. Замість тексту на екрані «Зараз грає» є кнопка «Інформація», яка містить детальні письмові описи пісень.
  9. Додаток містить цікаві біографії композиторів, редакційні примітки та детальну інформацію про ключові твори.
  10. Apple замовила унікальні твори мистецтва у відомих художників для Apple Music Classical, використовуючи кольорові палітри та художні посилання відповідного класичного періоду. Перші портрети включають Людвіга ван Бетховена, Фредеріка Шопена та Йоганна Себастьяна Баха, а в майбутньому буде ще більше.
  11. Версії Apple Music Classical для iPadOS немає, тому вона призначена лише для iPhone.

Як вам таке оновлення?