Що покаже Apple на черговій презентації в листопаді?

2020-11-02

У це хочеться вірити, адже компанія показала далеко не всі гаджети, які обіцяла представити до кінця року. Це, у тому числі, стосується Mac на базі фірмових чипів Silicon.

Тим не менш, деякі девайси, які Apple задумувала на 2020 й, все ж будуть відкладені - світова ситуація із COVID-19 великою мірою вплинула на плани компанії.

Отож, прогнозовано на новій презентації в листопаді з’явиться ряд конкретних девайсів.

  • Новий MacBook на базі фірмового чіпсета Apple Silicon

Головним анонсом WWDC 2020 виявилися не стільки віджети для домашнього екрану iPhone в iOS 14, скільки нове покоління операційної системи macOS 11 BigSur. Вона не тільки істотно змінилася зовні, але і отримала підтримку фірмових чіпсетів Apple Silicon на базі ARM.

Більш того, Apple пообіцяла запустити Mac без участі Intel до кінця 2020 року. Так як компанії ще належить витратити чимало часу на розгортання продажів абсолютно нової лінійки комп'ютерів, саме листопад для їхнього подання виглядає найбільш логічним: у грудні, перед початком свят, ажіотаж на подарунки від Apple особливо актуальний.

Чому першим на ARM повинен стати MacBook 12 ":

  1. Ноутбук з повноцінною операційною системою в розмірі iPad Pro - знахідка для роботи будь-де і будь-коли.
  2. Однією із реальних переваг використання Apple Silicon має стати саме збільшення тривалості використання без підключення до мережі. Для MacBook Pro, які все ж передбачають більш стаціонарне використання це не так важливо.
  3. Відповідний корпус. Так як для ARM система з вентиляторів навряд чи знадобиться, конструктивних змін знадобиться мінімум.

  • Наступна новинка - AirTag - довгоочікувана мітка для пошуку втрачених речей

Перші чутки з приводу AirTag з'явилися разом з релізом «локатора» в iOS 13. Додаток замінили програми «Знайти iPhone» і «Знайти друзів»: вони стали універсальним засобом для пошуку людей і гаджетів. 

Було б непогано, додати туди, принаймні, ключі від квартири чи машини.

Ходять чутки, що 6 листопада остаточні тести AirTag все ж закінчаться і мітка буде готова до масового продажу протягом місяця. Презентувати її 17 листопада і почати продавати напередодні новорічних свят - більш ніж відмінна ідея, яку Apple з великою ймовірністю, взяла на озброєння.

  • Apple TV із реально продуктивним чіпсетом для ігор

Apple TV 4K працює на базі чіпсета Apple A10 Fusion родом з iPhone 7. Він все ще непогано справляється з «Музикою», «Фото», Apple TV + і навіть іграми з App Store і Apple Arcade.

На разі компанія інвестує значні кошти в створення ігор преміального рівня для Apple Arcade. Для них потрібні будуть більш продуктивні пристрої на базі чіпсета рівня Apple A13 Bionic. Щоб спробувати їх на великому екрані, знадобиться нова Apple TV.

  • Набір навушників AirPods Studio, новенькі AirPods (Lite) і AirPods Pro

Повнорозмірні AirPods Studio, які раніше все ще не були представлені, а також нове поколіня - AirPods (Lite) і AirPods Pro. Проте, судячи з усього, через напружену епідеміологічну ситуацію раніше 2021 року все це навряд чи вийде побачити.

Були надії, що до кінця року Apple повинна представити хоча б AirPods Studio. Проте, реліз навушників все ж відклали.

  • Apple Glass - окуляри для використання доповненої реальності

За прогнозами експертів досить скоро ми також зможемо побачити анонс окулярів доповненої реальності - Apple Glass. Швидше за все, за аналогією з першими моделями Apple Watch, вони будуть вкрай тісно прив'язані до роботи з iPhone, але далі стануть більш самостійним гаджетом.

Проте, до кінця 2020 року нова категорія гаджетів Apple представлена точно не буде. Найбільш оптимістичний прогноз - початок +2021-го. Більш того, експерти впевнені, що окуляри будуть відкладені до 2022-го. Через ситуацію в світі, чесно кажучи, навіть такий прогноз виглядає вкрай позитивно.