Що показала Apple на презентації 20 квітня? Всі новинки тут!

2021-04-21

Вчора відбулася перша презентація Apple у цьому році, від якої ми чекали відразу кілька великих анонсів гаджетів.

Презентація знову пройшла не в прямому ефірі, це вже п'ятий захід без глядачів. Традиція стартувала ще на торішньому WWDC ( Worldwide Developers Conference — щорічна конференція розробників для платформи Macintosh)і тривала 3 осінні презентації підряд.

Прогулючись просторами Apple Park, Тім Кук розповів невелику частину статистики і нагадав, як Apple піклується про навколишнє середовище. До речі, майже всі представлені і оновлені новинки виконані на 100% з переробленого алюмінію. За це великий респект компанії.

1. З Apple Card Family платити зможе вся сім'я

Досить несподівано першою представленою на презентації новинкою стала Apple Card Family. Нова система дозволяє користуватися одним рахунком з різними прив'язаними картками всієї сім'ї.

2. Оновлені Подкасти чекаємо в iOS 14.5

Слідом розповіли про одну з фішок iOS 14.5 - оновленому додатку Подкасти. Сама по собі утиліта оновитися не зможе, всі зміни (яких не так вже й багато) прийдуть на iPhone і iPad з майбутнім апдейтом.

3. iPhone 12 в новому кольорі! Тепер фіолетовий

Швидко розповівши про перші дві фішки, Кук презентував новий весняний колір для iPhone 12. "Хочете, я його стукну? Він стане фіолетовий! " - заявив Тім (жарт ?).

Новинку показали в красивому короткому ролику, який виконаний в стилістиці Apple. Не вистачало лише голосу Джоні Айва за кадром. Передзамовлення відкриється 23 квітня.

4. Представлена довгоочікувана мітка для пошуку речей AirTag

Аж четвертою представленою на презентації новинкою став дійсно довгоочікуваний гаджет. Мітку для пошуку речей і гаджетів у виконанні Apple ми чекаємо вже не перший рік.

Пристрій оснащується чіпом NFC і потребує супутній аксесуар для кріплення і перенесення. З останніми проблем не буде.

5. Нове покоління Apple TV 4K зі сріблястим пультом

Зовнішній вигляд приставки залишився колишнім, а ось пульт зазнав змін. Його корпус виконаний на 100% з переробленого алюмінію. Змінилися і можливості аксесуара.

Верхню сенсорну панель замінило звичне за старими версіями Apple TV кільце. Воно дозволяє прокручувати списки або здійснювати перемотування. Саме кільце - сенсорне, можливості попереднього покоління Siri Remote нікуди не поділися.

Кнопка пошуку переїхала на бічну грань пульта.

Приставка тепер базується на процесорі A12 Bionic (як в iPhone XR і iPhone Xs). Є поліпшена підтримка HDR і калібрування кольорів, як у всій техніці Apple.

6. Перший iMac з процесором M1

Триває плавний перехід комп'ютерів Apple на процесори власного виробництва. На сьогоднішній презентації показали першу модель iMac на вже знайомому нам ARM-процесорі M1.

Моноблок Apple крім стандартного сріблястого забарвлення отримав ще 6 яскравих кольорів корпусу. Варіанти забарвлення дуже яскраві.

Обіцяють продуктивність в 2 рази швидше, ніж у моделі на процесорі Intel. При цьому за охолодження буде відповідати декілька мініатюрних і досить тихих кулерів.

Оновлена фронтальна камера вміє знімати в 1080p. За крутий просторовий звук відповідатимуть цілих 6 динаміків.

На задній стороні нового iMac є 4 порти Type-C, 2 з яких підтримують Thunderbolt. Кабель для зарядки тепер магнітний, а сам блок живлення буде внесений. На ньому розташували порт Ethernet, який дозволяє не тягнути мережевий кабель до столу.

Разом з новим комп'ютером представили оновлені аксесуари, з яких найбільше виділяється нова клавіатура з Touch ID для авторизації і оплати покупок. Чекаємо подібні клавіатури у вільному продажу.

7. iPad Pro тепер теж на процесорі M1

Прийшла черга розповісти про новий iPad Pro. Планшет Apple вперше отримав процесор M1, як у тільки що представлених iMac і трьох осінніх моделей Mac.

Розробники заявляють про зростання продуктивності на рівні 50% в порівнянні з моделлю 2020 року. Користувачам будуть доступні модифікації з об'ємом накопичувача 1 і навіть 2 ТБ. Швидкість роботи накопичувача при цьому збільшиться на 50%.

Порт USB-C підтримує стандарт Thunderbolt, його пропускна спроможність збільшиться в 4 рази. З'явиться можливість підключати великий набір гаджетів, аксесуарів і дисплеїв.

Версії з підтримкою SIM-карти отримають 5G модем зі швидкістю передачі даних до 4 Гбіт в секунду.

Справжньою окрасою старшої моделі планшетів буде крутий Liquid Retina HDR дисплей на 12,9 дюймів. По можливостях і якості картинки він буде на одному рівні з Apple Pro Display XDR.

На щастя, всі аксесуари від торішньої моделі будуть сумісні з новим iPad, на додачу до цього з'явиться Magic Keyboard в білому кольорі.

Отож, чекаємо вашу думку про презентацію та вихід анонсованих новинок!