Що буде з покупками з iTunes після його закриття

2019-06-07

Закриття  iTunes не означає, що контент, накопичений користувачами за роки її використання, раптом зникне, заявила Apple. Компанія пообіцяла, що функціональність майданчика буде повністю реалізована в додатках, які було вирішено виділити з неї. Тому вся музика, фільми, плейлисти залишаться, однак відтепер отримати до них доступ з єдиної програми буде не можна. 

Мабуть, головне питання, яке задають користувачі, дізнавшись, що iTunes закривається, полягає в тому, пропаде можливість купувати музику і фільми? Онлайн-магазин, де Apple розміщує контент, буде працювати як раніше, забезпечуючи користувачів, які не бажають оформляти підписку на стрімінговие сервіси, можливістю перманентної покупки музичних композицій, фільмів, аудіокниг і ін.

музика

Вся музика, куплена в iTunes або завантажена вами на Mac раніше, буде доступна в додатку Apple Music.

Резервне копіювання

Інструмент резервного копіювання, який раніше був вбудований в iTunes, буде перенесений в додаток Finder на Mac. Для користувачів Windows все залишиться як і раніше - вони збережуть доступ до iTunes після його видалення в macOS 10.15.

Що буде з iTunes-картами
Подарункові карти iTunes нікуди не подінуться. Вони також будуть доступні для покупки, а перевести в готівку їх можна буде в iTunes Store або App Store, отримавши номінал картки на свій рахунок для подальших покупок.

Фільми
Всі фільми, які ви купили або взяли на прокат в iTunes, будуть доступні в додатку Apple TV, яке з'явиться на Mac з виходом macOS 10.15 Catalina. Там же можна буде купувати і орендувати фільми в подальшому.

Аудіокниги
Аудіокниги, які ви придбали в iTunes, будуть доступні в рамках програми Apple Books, яку ви зможете використовувати для всіх подальших покупок.