Режим низького споживання трафіку на iPhone: користуємося з розумом!

2021-05-13

       Режим економії трафіку трохи схожий на режим енергозбереження, який дозволяє витрачати менше заряду батареї і продовжувати автономність гаджета, що особливо стане в нагоді у подорожі або тоді, коли можливості підзарядити гаджет немає.

Якщо увімкнути обмеження трафіку, буде знижено якість картинки для відеодзвінків, збільшиться коефіцієнт стиснення для аудіовикликів через інтернет, а контент, відповідно, буде завантажувтися в гіршій якості. Також буде припинена мережева активність для фонових додатків, синхронізація з iCloud і iCloud Photo.

Це допоможе заощадити трафік або домогтися більш стабільного підключення.

Як увімкнути режим економії даних для Wi-Fi мережі

Для цього перейдіть у «Налаштування» - Wi-Fi і натисніть кнопку "i" біля активного підключення. Знайдіть перемикач «Економія даних» і увімкніть його.

Налаштування буде збережене для обраного підключення і, таким чином, застосується на всіх гаджетах з вашим Apple ID. Функція буде активна і при подальших підключеннях до цієї мережі до ручного відключення.

Так можна увімкнути режим низького споживання каналу для публічних мереж або офісного Wi-Fi, щоб отримати більш стабільне підключення.

Як увімкнути режим економії даних для мобільного підключення

Аналогічна настройка є і для мобільного інтернету.

Перемикач «Економія даних» знаходиться у «Налаштуваннях»: 

стільниковий зв'язок - параметри даних. Після її активації всі зазначені вище обмеження застосуються для мобільного підключення.

Так вийде знизити споживання трафіку на лімітованому тарифі.

Тепер ви знаєте, як зберегти зайві мегабайти і підвищити автономність iPhone. Звісно ж, якщо готові зекономити на якості картинки.

Більше корисних порад шукайте у нашому блозі ?