"Привіт, Siri", або "Варто знати". Який секрет приховує ваш iPhone?

2021-01-20

Ця фраза вимикає Face ID в будь-якому iPhone.... навіть на відстані! 

Головне - користуватися з розумом!

Бажано включити активацію Siri за командою «Привіт, Siri» в Налаштуваннях.

Попередньо варто (але не обов'язково) увімкнути функцію «Привіт, Siri»:

Налаштування -> Siri і Пошук -> Слухати «Привіт, Siri». 

Це дозволить звернутися до асистента і озвучити команду, якщо у вас немає фізичного доступу до смартфону, а девайс лежить неподалік і здатен вас почути. У більшості ця функція увімкнена, але зайвий раз перевірити не завадить. Тепер заблокуйте айфон і скажіть: - «Привіт, Siri. Чий це телефон?»

Замість «телефон» можна сказати «айфон», результат буде такий же. Siri в відповідь промовить ваше ім'я з Контактів, прив'язане до облікового запису. Нічого особливого.

Але! Разом із цим повністю вимикається Face ID. Розблокування за обличчям більше не спрацює, поки ви не введете пароль. Працює це тільки при початковому заблокованому екрані.

З боку Apple забороняти Face ID за такою командою цілком логічна та зрозуміла. Навряд чи її промовить власник. А тим, хто, наприклад, знайшов смартфон, Face ID все одно нічого не дасть. 

Просто про всяк випадок і його вимикають. А ви тепер знаєте, як в разі чого можна захистити iPhone від непередбаченого розблокування.

P.S. Працює і на чужих iPhone, якщо профіль вашого голосу співпаде. А ще читачі підказують, що ця команда відключає Touch ID.

Все ж радимо перевірити, аби зайвий раз убезпечити свій телефон.