Прихована реклама Apple: 10 найкрутіших фільмів

2021-07-02


Apple - настільки могутня і відома компанія, що не потребує представлення, тим паче, у рекламі. Незважаючи на це, Apple є лідером із прихованої реклами. Все починалося з того, що компанія на безоплатній основі надавала свої комп'ютери для зйомок. Техніка з'являється у різних жанрах: від мультиплікації до культових блокбастерів та найпопулярніших серіалах. На сьогодні навіть важко уявити кіногероя без «яблучної техніки».

Прихована рекламам всюди, але фільми з участю Apple запам'ятовуються найкраще

Ми підібрали для вас 10 найкрутіших інтеграцій Apple в кіно- і телесеріалах: від бойовиків до комедій!

Стажер (The Intern)

Стажер - дуже приємний фільм, у якому представлений чи не цілий арсенал техніки Apple

Це фільм з Робертом Де Ніро і Енн Хетеуей в головній ролі. Головний герой Бене Уїтакер у літньому віці влаштовується в новомодний стартап електронної комерції під керівництвом Джулс Остін (Енн Хетеуей) на посаду консультанта. Бен швидко знаходить спільну мову з колективом, а в роботі йому допомагає вірний Macbook. Втім, марна справа перерахувати загальну кількість разів, коли у фільмі з’являлась техніки=а Apple. Хоча, якщо маєте бажання – вперед!

Механік (The Mechanic)

Macbook зі світловим яблучком - таке вже рідко зустрінеш

Один з найкращих фільмів з Джейсоном Стетхемом. За традицією, він грає найманого вбивцю, який може прорахувати будь-яку ситуацію до секунди. Таких хлопців і називають механіками. За сюжетом, він повинен вбити свого найкращого друга, але тут не обійтися без допомоги - в організації йому допомагає вірний Macbook Air. Варто зазначити, що суперники головного героя використовують Dell. Чи просто так?

Секс у великому місті (Sex and the City)

Керрі Бредшоу залишилася вірною ноутбуку від Apple протягом усього серіалу

Картина, що не потребує представлення. За всі сезони Керрі Бредшоу змінила багато чоловіків, але залишилася вірною своєму Macbook. Якщо вже вона могла дозволяти собі найрізноманітніші покупки, то ноутбук від Apple і поготів. До речі, вся четвірка подруг користувалася саме яблучними ноутбуками.

Форсаж (The Fast and the Furious)

Macbook завжди виділяється на загальному тлі

Безумовно, ця епопея давно вийшла за межі галактики. У серії «Форсаж» є все для успіху - вибухи, тачки, нескінченна злітно-посадкова смуга, Дуейн «Скеля» і суперсучасна техніка різного призначення, серед якої ноутбуки Apple і не тільки. Недарма вартість інтеграції в фільмах серії «Форсаж» є однією з найвищих у світі.

Красені (Entourage)

За всі сезони Арі Голд не раз бив в екран, кидав і кидав iMac

Серіал про кінозірку-початківця Вінсенте Чейзі і його друзів, які добре влаштувалися в Лос Анджелесі. Харизматичний актор, що ніяк не міг зайти хорошу роботу. В одній із серій він йде на майстер-клас в магазин Apple, щоб безкоштовно зробити фотографії для портфоліо. Зйомки «Драми» із яблучними гаджетами на задньому плані не раз можна побачити у серіалі. Крім того, на столі агента Арі Голда завжди встановлений актуальний iMac.

Футболісти (Ballers)

iPhone - невід'ємна частина іміджу Спенсера Страсмора

Спортивна драма з Дуейн «Скелею» в головній ролі. Він грає колишнього гравця в американський футбол, який намагається влаштувати життя після спорту. Від сезону до сезону головний герой Спенсер Страсмор змінює iPhone на більш актуальний, розбиває, упускає, кладе екраном вниз, носить без чохла - в загальному, робить все те, від чого у звичайного глядача очі на лоб лізуть. Це ще раз нагадує нам про те, що це всього лише техніка Apple, а не розкіш.

Місія нездійсненна (Mission: Impossible)

Macbook Air прийшов на допомогу Ітану Ханту

У 1996 Apple уклала партнерську угоду із творцями фільму, завдяки якому старий добрий PowerMac з'явився в кадрі. При цьому компанія не заплатила жодного центу за просування комп'ютера в обмін на просування фільму в своїй рекламі. Надалі iPad і iPhone потрапили в наступний фільм.

Теорія великого вибуху (The Big Bang Theory)

Macbook настільки крутий, що його можна підключити до телескопа!

Легендарний сітком про молодих вчених Леонарда, Шелдона, Говарда і Раджа, що живуть в передмісті Лос Анджелеса. У кадрі не тільки миготить техніка Apple, наприклад, iMac на столі біля вікна, яким хлопці практично не користуються, але і жарти: Шелдон часто жартує про те, що дарма вибрав Zune від Microsoft замість iPаd. А Радж в одній із серій і зовсім закохується в голос Siri. У серіалі часто зустрічаються iPhone і iPad різних поколінь.

Домашнє відео: тільки для дорослих (Sex Tape)

Якщо придивитися, то на кадрі можна побачити стопку iPad

Комедія з Кемерон Діаз про подружню пару, яка вирішує зняти домашнє відео, але, у результаті синхроізації iPad з іншими пристроями, відео домашніх утіх потрапляє на інші пристрої. Головним героям не вдалося стерти відео з iCloud, тому вони вирішують просто зібрати всі ті iPad, на яких воно виявилося. Фільм не стільки комедійний, скільки пророчий - в ті роки якраз масово почали спливати в мережі особисті фотографії відомих персон, що потрапили в мережу в результаті злому.

Джобс (Jobs)

Ештон Кутчер і Стів Джобс в молодості - як дві краплі води

Фільм про становлення Стіва Джобса як особистості з Ештоном Кутчером в головній ролі. Сам фільм - одна велика реклама техніки Apple. На самому початку засновник Apple презентує перший iPod. У фільмі також розповідається і про появу самої компанії: Джобс засновує її після того як Стів Возняк створює перший персональний комп'ютер. Цей фільм - не стільки найяскравіший приклад реклами Apple, скільки про тих людей, що подолали тернистий шлях, які стояли за створенням гаджетів, якими ми користуємося щодня.