Презентація Apple 2020. Нові iWatch і iPad

2020-09-17

Вперше за багато років традиційна осіння презентація Apple пройшла без чергової версії iPhone і без глядачів у залі. Зате розробники показали нові iWatch і iPad. Чим здивували новинки від Apple?

Нові iWatch

Apple Watch Series 6

Головною новою функцією Apple Watch шостого покоління стало вимірювання рівня кисню в крові. Дана опція стане в пригоді не лише спортсменам, а й тим, кому важливо відстежувати стан свого здоров’я. Низький рівень кисню в крові може бути причиною головного болю, поганого самопочуття і симптомом ряду хвороб. Годинник попередить, що цей показник сильно знизився і треба, провітрити приміщення або прогулятись.

Apple Watch Series 6 працює на новому процесорі, потужність якого на 20% більша ніж у попередника. Тому новий годинник може відслідковувати зміну висоти над рівнем моря в режимі реального часу. Ця функція стане в нагоді при підйомі в гори. Новий екран ефективніше витрачає заряд, а його яскравість залежить від навколишнього освітлення.

Apple Watch можна придбати в двох нових кольорах – синьому і червоному. Також були представлені нові варіанти ремінців і циферблатів. Окремо була презентована функція батьківського контролю.

Apple Watch SE

Це годинник в корпусі від Watch Series 4 з процесором попереднього покоління S5. Він має всі функції флагмана, окрім датчика вимірювання кисню в крові. Зате решта датчиків відстеження фізичної активності присутні. Тому дана модель підійде тим, хто хоче трохи зекономити. Правда, економія буде не значна. Розробники підкреслюють, що Apple Watch SE ідеально підійде для дітей.

Нові iPad

iPad Air 

Перше, що кидається у вічі, це оновлений дизайн. Тепер iPad Air 2020 – це «безрамковий» планшет із 10,9-дюймовим дисплеєм. Сканер відбитків пальців вбудований в кнопку живлення.

iPad Air отримав процесор A14 – перший на ринку мобільний процесор на 5-нанометровому техпроцесі. Цим надпотужним процесором має бути обладнаний майбутній iPhone 12, а можливо й 12-дюймовий MacBook.

Новий «ейр» оснащений роз'ємом USB Type-C, з допомогою якого можна підключати до планшету камеру, накопичувач, монітор і безліч інших аксесуарів. Пристрій можна придбати у кількох нових кольорах: зеленому, блакитному і рожевому.

iPad 8

Оновлений найдоступніший планшет Apple. iPad 10.2 2020 працює на процесорі A12. Він має 10-дюймовий дисплей з підтримкою Apple Pencil (першого покоління) і клавіатури Smart Keyboard. Приємний бонус – це швидкість графіки, яка виросла вдвічі.

Оновлений восьмий айпад дозволяє в повній мірі використовувати можливості iPadOS 14. З ним ви легко впораєтеся з будь-якими робочими завданнями. Можна одночасно редагувати текст, шукати інформацію в інтернеті і спілкуватися з друзями по FaceTime.

Наступна презентація Apple має відбутися в жовтні 2020 року. Головним її героєм повинен стати новий iPhone 12.