Перші огляди AirTag та чому Apple радить не використовувати її для відстеження дітей чи тварин

2021-04-23

Перед стартом замовлення AirTag компанія розіслала гаджет американським блогерам. Вони вже навіть встигли випустили перші огляди.

Мітки AirTag всім припали до душі. У першу чергу, через те, що вони глибоко інтегровані в iOS і прості у використанні.

Повноцінні огляди вийдуть ближче до старту продажу, тобто - до 30 квітня.

1. MKBHD - американський ютубер

AirTag відмінно підійдуть в якості брелка для ключів.

Вони будуть поставлятися в невеликих коробках. Усередині - сама мітка та інструкція.

Для першої настройки AirTag треба піднести її до iPhone. На екрані смартфона з'явиться меню, як при першому підключенні AirPods. Налаштування триває менше хвилини, після чого AirTag готова до використання.

2. Tech Guideyoutube-канал

За допомогою AirTag можна шукати будь-які предмети.

AirTag можна відстежувати в додатку «Локатор» на вкладці Елементи.

Користувачі можуть подивитися місце розташування AirTag на карті, активувати звукове повідомлення і ввімкнути режим «зникнення».

3. Andru Edwardsамериканський блогер

Функція «Точний Пошук» працює бездоганно.

Весь потенціал AirTag розкривається в країнах, де працює чіп U1. В такому випадку можна відстежувати AirTag з точністю до декількох сантиметрів.

Під час пошуку AirTag дисплей iPhone буде горіти зеленим кольором, якщо ви рухаєтеся в правильному напрямку. Якщо звернути з курсу, то екран стане чорним.

Також iPhone вібрує і видає звукові сигнали, які свідчать про наближення до AirTag.

Також компанія Apple пояснила, чому не варто використовувати AirTag для відстеження дітей і тварин

Віце-президент Apple з маркетингу iPhone Кайані Дрансі в інтерв'ю Fast Company розповіла, що AirTag не призначені для відстеження дітей і тварин.

За словами Дрансі, Apple розробила AirTag для пошуку предметів, а не дітей. Якщо батьки хочуть стежити за своїми дітьми, їм краще купити для цього Apple Watch.

Що стосується прив'язки AirTag до домашньої тварини, Дрансі сказала наступне: «Якщо люди роблять це, вони просто повинні переконатися, що їх домашня тварина потрапляє в зону дії мережі Find My, щоб його місцезнаходження можна було відстежити».

Іншими словами, якщо поблизу з тваринам буде будь-який айфон, то його вийде знайти. Але якщо вихованець втече кудись далеко, де рідко з'являються люди, то AirTag не допоможе.