Перевірити слух за допомогою iPhone. Сучасність на боці здоров'я

2021-02-16

Сучасні користувачі гаджетів та меломани все частіше скаржаться на погіршення слуху або його часткову втрату. Це пов'язано з надмірним використанням навушників або занадто високою гучністю під час відтворення музики.

Можна зробити базову перевірку слуху за допомогою вашого смартфона, або гарнітури та використовуючи спеціальний додаток. Це може навіть своєчасно підказати користувачу, щоб він звернувся за кваліфікованою допомогою.

Як провести діагностику слуху за допомогою iPhone

1. Завантажте безкоштовний додаток «Mimi Hearing Test» з App Store.

2. Підключіть до смартфону будь-яку сумісну гарнітуру. Підійдуть практично будь-які навушники, але для максимальної достовірності краще використовувати аксесуари від Apple. Розробники програми орієнтувалися на фірмові гарнітури під час налаштування та калібрування програми.

3. Знайдіть тихе місце за допомогою вбудованого в додаток шумоміра і приготуйтеся витратити 5-6 хвилин на проходження тесту.

4. Вимкніть шумозаглушення і встановіть гучність на 50%.

5. Запустіть тестування і дотримуйтесь інструкцій на екрані смартфона.

Утиліта транслюватиме звукові ефекти з усього звукового спектру збільшуючи і зменшуючи гучність. Потрібно затискати кнопку на екрані, як тільки починаєте чути звук і відпускати, як тільки перестаєте розпізнавати звучання.

Буде потрібно по черзі пройти тест для лівого і правого вуха.

Утиліта підкаже ваш поточний рівень слуху згідно з міжнародною класифікацією ВООЗ. Потім розповість відмінності в рівні слуху для кожного вуха. В результаті отримаєте звіт про рівень вашого слуху, дані можна експортувати в додаток «Здоров'я».

Якщо введете рік свого народження, зможете порівняти показники з іншими користувачами сервісу своїй віковій категорії.

Можна зберігати історію проходження тестування та проводити вимірювання на різних гарнітурах.

Apple Room бажає вам міцного здоров'я і відмінного слуху!