Пам'яті Стіва Джобса: найбільш мотивуючі цитати творця iPhone

2019-10-06

5 жовтня 2011 року помер Стів Джобс – один із найвідоміших новітніх винахідників, співзасновник Apple та творець одного з найвідоміших смартфонів сучасності.

Його винаходами користуються у цілому світі, про нього пишуть книжки і знімають фільми, а його цитатами захоплюються мільйони.

У роковини смерті пропонуємо надихнутись його найбільш мотивуючими цитатами:

                         Про роль техніки у житті люд?.

  "Головною причиною, чому люди будуть купувати собі додому комп'ютер, стане можливість бути пов'язаними з національною комунікаційною мережею. Ми зараз на самому початку цього етапу, але це буде справжній прорив. Приблизно такий, як поява телефона."(Playboy, 1985 рік)

"Він (комп'ютер) виконує дуже прості інструкції – візьми число, додай його до іншого числа, порівняй результат з третім, але він виконує їх зі швидкістю 1 000 000 в секунду. А на швидкості 1 000 000 в секунду результат вже здається чарами".
(Playboy, 1985 рік)

Стів Джобс презентує нову модель 

 

"Коли ти молодий і дивишся телевізор, то думаєш, що телекомпанії змовилися і хочуть зробити людей тупими. Але потім ти дорослішаєш і приходить розуміння: люди самі цього хочуть. І ця думка лякає набагато більше. Змова – це не страшно. Ти можеш пристрелити виродків, почати революцію! Але немає ніякої змови, телекомпанії просто задовольняють попит. На жаль, це правда".
(Wired, 1996 рік)

                Про звільнення з Apple у 1985-му

"Озираючись назад, можу сказати, що моє звільнення з Apple стало найкращою подією в моєму житті. Я позбувся багажу успішної людини і знову знайшов легкість і сумніви новачка. Це звільнило мене і ознаменувало початок мого найбільш творчого періоду".
(Виступ перед випускниками Стенфорда, 2005 рік)

Стів Джобс повернувся в Apple у 1996

                                                                                      Про гроші

                  Я єдина людина з мені відомих, яка втратила чверть мільярда за один рік. Це дуже загартовує характер.

"Мене оцінювали на мільйон доларів, коли мені було 23 роки, і більш ніж на десять мільйонів, коли мені було 24, і більш ніж на сто мільйонів, коли мені було 25, і це було неважливо, тому що я ніколи не робив це заради грошей".

                                                               Про креативність

"Креативність – це просто створення зв'язків між речами. Коли творчих людей питають, як вони щось зробили, вони відчувають себе трохи винними, тому що вони не зробили нічого насправді, а просто помітили. Це стає їм зрозуміло з часом. Вони змогли зв'язати різні шматочки свого досвіду і синтезувати щось нове. Це відбувається тому, що вони пережили й побачили більше, ніж інші, або тому, що вони більше про це думають".
(Wired, 1996 рік)

      "У багатьох випадках люди не знають, чого вони хочуть, поки ти не покажеш їм це."

             Про натхнення і любов до своєї справи

"Є лише один спосіб зробити велику роботу – полюбити її".

                             Про наполегливість

Я переконаний в тому, що половина того, що відокремлює успішних підприємців від невдах – це наполегливість.

                                    Про смерть

"Я не хочу бути найбагатшою людиною на цвинтарі, лягати спати вночі, кажучи, що сьогодні ми зробили щось чудове – ось що для мене важливо!"
(The Wall Street Journal, 1993)

Останні 33 роки я щоранку дивився в дзеркало і питав себе: "Якщо сьогодні буде останнім днем в моєму житті, чи буду я робити те, що запланував на сьогодні?" І якщо кілька днів підряд відповідь була "ні", я розумів, що потрібно щось змінювати".
(Виступ перед випускниками Стенфорда, 2005 рік)

"Проблема в тому, що я став старшим і зрозумів, що технологічні новинки не здатні дійсно змінити світ. Вибачте, але це правда. Це розуміння приходить з появою дітей. Ти народжуєшся, старієш, а потім вмираєш. І так відбувається вже дуже багато років. І ніщо це не змінить".
(Wired, 1996 рік)

"Думка про те, що я скоро помру, – чудовий інструмент, який допоміг мені прийняти всі найважливіші рішення в житті. Думка про швидку смерть – найкращий спосіб позбутися ілюзії, що тобі є що втрачати. Ти вже ніби голий, і немає причини не йти за веліннями свого серця. Смерть – це найкращий винахід життя".
(Виступ перед студентами в Стенфорді, 2005 рік)

                        "Я б обміняв усі свої технології на півдня із Сократом."

"Іноді я вірю в бога, іноді – ні. Напевно, 50 на 50. Але з того часу, як у мене рак, я почав більше про це думати. І зауважив, що почав більше вірити. Напевно, я хочу вірити в життя після смерті. Що, коли ти вмираєш – це не означає, що все просто зникає. Мудрість, яку ти акумулював. Якось все це продовжує жити, але іноді я думаю, що це, як кнопка "Вкл/Викл" – одне натискання – і тебе нема. Тому мені не подобається ставити кнопки "Вкл/ Викл" на пристрої Apple".

                "Ваш час обмежений, тому не витрачайте його дарма, намагаючись жити чужим життям."