Інсайдери про iPhone 13: чутки чи реальні факти?

2021-02-15

За свідченнями інсайдерів, iPhone 13, котрий Apple планує презентувати у вересні 2021 року, буде приголомшливим. До речі, це буде повноціінна лінійка смартфонів: 13, mini, Pro, Pro Max. 

Для тих, хто хоче хоч трошки наблизитися до майбутнього, пропонуємо ознайомитися із інформацією від перевірених інсайдерів. Отож, почнімо!

EverythingApplePro: iPhone 13 отримає завжди включений дисплей і новий чорний матовий корпус

Відомий блогер EverythingApplePro опублікував нове відео, у якому поділився ексклюзивною інфомацією від інсайдера Макса Вайнбаха (Max Weinbach) з XDA Developers.

За їхніми даними, iPhone 13 отримає «удосконалену» задню панель матового чорного кольору. Її трохи більше тестують, щоб підвищити рівень сили тертя.

Крім того, «Прошки» оснастять дисплеями Pro Motion, як в iPad Pro - з частотою оновлення 120 Гц. А для екранів використовуватимуть технологію LTPO, яка дозволить додати функцію Always-On Display.

Always-On Display отримає мінімальні можливості налаштування. Поточний дизайн в основному виглядає як приглушений екран блокування. Годинники і заряд акумулятора видно завжди. Повідомлення відображаються за допомогою панелі і значків. Після отримання повідомлення буде з'являтися нормально, за винятком того, коли екран не світиться повністю.

Ще один перевірений мережевий інсайдер Бен Гескін (Ben Geskin), який регулярно публікує цікаві концепт-арти і рендери на підставі чуток і різних витоків, виклав цікаве зображення нового iPhone.

Звичайно, це чутки, проте! Найбільш значущою зміною в дизайні нового iPhone стане блок основної камери. Якщо раніше основний блок був піднятий над поверхнею задньої панелі, а об'єктиви окремо виступали ще вище, то тепер весь блок камери буде покритий загальним захисним склом. Це дозволить, по-перше, відразу ж зробити новий iPhone впізнаваним на тлі попередників, а по-друге, очищати всі камери буквально одним рухом, без необхідності протирати кожен модуль персонально.

Також варто звернути увагу на те, що на цьому рендер фронтальної камери перемістився ближче до верхньої кромки смартфона.

Раніше аналітики Barclays Блейн Кертіс (Blayne Curtis) і Томас О'Меллі (Thomas O Malley) заявили, що всі чотири моделі iPhone 13 отримають модернізовані надширококутні камери з різною діафрагмою, аж до F / 1,8, тоді як діафрагма ширококутного об'єктиву iPhone 12 становить F / 2,4.

Концепти цього інсайдера заслуговують на увагу з тієї причини, що він першим опублікував точний рендер iPhone X, а також ряду інших новинок Apple, Samsung, Xiaomi та інших компаній.

Але що із цього виявиться правдою зможемо дізнатися уже невдовзі - на презентації нового iPhone 13.