Новий Apple Pencil: дешевше та з USB-C

2023-10-17

Apple сьогодні представила новий стилус для iPad, названий Apple Pencil (USB-C). Стилус, що зберігає багато рис дизайну моделі 2018 року, відрізняється наявністю кришки зсуву, під якою знаходиться порт USB-C для зарядки.

Цікаво, що Apple називає новий пристрій не моделлю третього покоління, а скоріше "новим Apple Pencil" або Apple Pencil (USB-C). Можливо тому, що компанія не хоче, щоб клієнти вважали його більш просунутими, ніж попередні моделі.

Новий Apple Pencil також є найдешевшим. Йому навіть вдається обійти модель 1-го покоління, якій вже понад вісім років, вона має явні конструктивні вади. Причиною цього є урізання набір функцій нового Apple Pencil, що виділяє його як свідомо бюджетну версію продукту. Х

Найчастіше відсутні функції — це ті, які були додані в Pencil 2-го покоління в 2018 році. Наприклад, USB-C Pencil не може підключатися та заряджатися бездротовою мережею.

Але одна особливість, за якою USB-C Pencil відстає навіть від Pencil першого покоління, також є його найпомітнішим недоглядом. Новий стілус не має чутливості до тиску - функції, завдяки якій дві інші моделі можуть змінювати заданий хід залежно від того, наскільки сильно натискає користувач стілюсом.

Новий Apple Pencil почне поставлятися на початку листопада і поки що недоступний для попереднього замовлення.