Новинки осені: що представила Apple цього року на Wonderlust event

2023-09-12

Цей день нарешті настав — компанія Apple вже розпочала свою подію Wonderlust і представила новинки осені - iPhone 15, Apple Watch Series 9. 

Ми оновлюватимемо цю новину та будемо доповнювати по мірі продовження презентації.

Трансляція почалася з «Natural» Джекі Мендози.

А основна доповідь розпочалася з відео, яке показує, як екстрені виклики, виявлення аварій і датчики здоров’я на iPhone і Apple Watch врятували їх від травматичних і небезпечних для життя ситуацій.

І перше оновлення - Apple Watch нового покоління або Apple Watch 9. 

Apple Watch Series 9 має «новий потужний процесор Apple і вражаючі нові функції». Процесор S9 — найпотужніший процесор для розумного годинника, який коли-небудь створювала Apple. На 30 відсотків швидша графіка завдяки новому Neural Engine. Заявлений той самий 18-годинний час автономної роботи. А запити Siri тепер обробляються на пристрої. Siri може надавати інформацію про здоров’я, сон, кількість кроків, та вживання ліків. Ця функція буде доступна вкінці цього року.

З оновлень - яскравіший дисплей до 2000 ніт. Чіп U2 допоможе знайти iPhone з точним визначенням місця розташування. Також представлений новий жест Double Tap. Apple Watch Series 9 доступні в кольорах:

  • Starlight;
  • Silver;
  • Midnight;
  • Pink.

Кольори Gold і Graphite доступні у моделях із нержавіючої сталі.

Компанія цього року звернула увагу на використання перероблених матеріалів і на збереження навколишнього середовища. Тому в ремінцях Apple Watch більше немає шкіри. Для спортивного варіанту та ремінців Nike використовуються перероблені матеріали.

Наступна новинка - Apple Watch Ultra 2 із «неймовірними новими функціями, які витримують будь-які пригоди». Серед найкращих оновлень - найяскравіший дисплей з яскравістю 3000 ніт і 26-годинний час автономної роботи.

І наступна новинка - iPhone 15. Вже відомо, що Dinamic Island буде на всіх моделях лінійки. Нові кольора вражають: Pink, Yellow, Green Blue and Black. А ось розміри екрану 6,1" і 6,7 дюйма не змінились.

І знову оновлення камери, які вражають. Нова основна камера на 48 МП для фотографій на 48 або 24 МП. Apple також додала 2X телефото без спеціальної телефото камери. Нові функції портретної зйомки дозволяють регулювати розмиття та фокус після зйомки фотографії, навіть якщо портретний режим не використовувався.

О ще одна довгоочікувана новина - USB-C на iPhone 15 і AirPods Pro.

Настав час PRO інновацій. І новинки вражають iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max!

Моделі Pro найлегші. Представлені неймовірні, оновлені рельєфні краї, найтонші рамки. Зменшений розмір iPhone без зменшення розміру екрана. В корпусі використаний Titanium 5 класу, той самий набір, який використовувався на марсоході. Він допомагає з термічним розподіленням і розподілом ваги.

iPhone 15 Pro представлений в кольорах: White, Black, Blue, and Natural Titanium.

А в основі використаний процесор нового покоління - 3-нм A17 Pro з новим «проривним» графічним процесором. А Neural Engine вдвічі швидше. Швидкість USB-C 3 - до 10 Гбіт/с.

Представлений 6-ядерний графічний процесор професійного класу, який на 20 відсотків швидше. 

Камери! Користувачі тепер можуть знімати в 48MP HEIP або 24MP за допомогою основного ширококутного об’єктива. iPhone може знімати фотографії високої роздільної здатності 24, 28 і 35 мм. Удвічі краща продуктивність за слабкого освітлення.

Такж iPhone 15 Pro Max має 5-кратний оптичний зум і фокусну відстань 120 мм. Конструкція камери «тетрапризма».

Далі компанія  представила iCloud+ у варіантах 6 ТБ і 12 ТБ. І на цьому Тім завершує презентацію. Детальний огляд новинок читайте на сайті Appleroom згодом.

Appleroom - твій надійний Apple партнер.