Новини про iPhone 13: це приголомшливо!

2021-06-02

Про iPhone 13 мова не вщухає вже декілька місяців поспіль. Ще б пак! Він повинен стати бестселлером. І не дивно: новини, що з'являються у мережі, без сумніву вражають. 

Отож, що вже відомо?

Стабілізація зі зсувом матриці

Джерела повідомляють, що цього року Apple оснастить камери всіх нових iPhone просунутою системою стабілізації із зсувом матриці.

На сьогодні система оптичної стабілізації, яка працює за рахунок зсуву матриці, є тільки в iPhone 12 Pro Max. Однак, якщо вірити джерелам тайванського видання DigiTimes, в цьому році ситуація може змінитися. Повідомляється, що Apple впровадить подібну систему в усі нові смартфони. Зараз оптичні системи стабілізації зображення зі зрушенням матриці використовуються переважно в повноцінних цифрових камерах. Однак поступово вони з'являються і в смартфонах. У минулому автори DigiTimes вже повідомляли про плани Apple оснастити нові iPhone просунутою системою стабілізації. Тепер ця інформація отримала чергове підтвердження. Галузеві джерела стверджують, що деякі з постачальників почали нарощувати виробничі потужності, щоб задовольнити майбутній високий попит на iPhone 13. Варто відзначити, що зміни в камері нових iPhone підтверджують креслення новинок, які раніше з'явилися в мережі.

На них видно трохи збільшені в розмірах майданчики під об'єктиви. Раніше джерела пов'язували подібні зміни з появою в iPhone 13 нових систем стабілізації і більшої матриці. Однак, крім поліпшень, пов'язаних з камерами, iPhone 13 будуть виділятися зменшеним вирізом в екрані і більш потужним процесором. Також в мережі є інформація про плани Apple оснастити iPhone 13 Pro і iPhone 13 Pro Max 120-герцового дисплеями.

Також зовсім нещодавно стала відомою інформація про ємність батареї у всіх моделях iPhone 13

Вона повинна значно збільшитись. Про це повідомляє інсайдер l0vetodream з посиланням на джерело в Weibo.

Apple буде використовувати три батареї в чотирьох нових айфонах:

▪️ iPhone 13 Pro Max: A2653 (4352 мАч)

▪️ iPhone 13 і 13 Pro: A2656 (3095 мАч)

▪️ iPhone 13 mini: A2660 (2406 мАч)

Для порівняння, в iPhone 12 Pro Max встановлений акумулятор на 3687 мАг, в iPhone 12 і 12 Pro на 2815 мАг, в iPhone 12 mini всього 2227 мАг.

Ймовірно, всі смартфони стануть «товстішими», особливо iPhone 13 Pro Max, у якого батарея збільшиться на 665 мАг.

Крім того, всі iPhone 13 отримають процесор A15 c поліпшеної енергоефективністю.

Як це відіб'ється на часі роботи, невідомо. Якщо Apple встановить дисплеї 120 Гц, то автономність може залишитися на колишньому рівні, тому що такий екран буде споживати багато енергії.