Нова лінійка IPhone 11 вже презентована світу: чим Apple здивує нас сьогодні

2019-09-11

Саме 10 вересня 2019 року починається нова сторінка в історії компанії Apple, адже в цей день, в театрі імені Стіва Джобса, був презентований перший iPhone з подвійною, та навіть потрійною камерою. Світ побачив декілька свіжих новинок: iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max і iPhone 11, кожна з яких має свої переваги та інноваційні перевтілення, яких так довго очікували  фанати.

Перші яскраві зміни в телефоні

Компанія приділила більше уваги камері та функціональному наповненню IPhone 11, тому зміни в дизайні телефона торкнулися лише його кольору. На вітринах магазинів скоро з’явиться 6 яскравих новинок, в новій гаммі – чорний, червоний, жовтий, білий, бузковий та салатовий.

Задня панель IPhone 11 – ще одна інновація, якою компанія розірвала всі шаблони смартфонів сьогодення. Відтепер вона вироблена з одного скляного блоку, ідеально гладка, без додаткових деталей. Бокова вставка залишилася матовою, виготовлена з переробленого алюмінію, що не може не порадувати захисників довкілля. Вартість новинки – від 699 доларів.

Розмір не головне

Телефон IPhone 11 не отримав збільшених розмірів – екран діагоналлю в 6,1 дюйма, зручно тримається в руці, та на черзі випуск більш компактних та ширших моделей, щоб задовольнити всі бажання фанатів новинок від «яблучного» бренду. Збереглася і технологія Liquid Retina, що дозволяє збільшити автономність роботи гаджету, та має максимальну щільність пікселей на 326 ррі. Завдяки увазі деталям, розробники добилися точної передачі яскравості кольору, вдихнувши найкращі якості LCD-дисплеїв в один неповторний екран.

Наразі габарити телефону iPhone 11 становлять:

  • Ширина - 75,7 мм;
  • Довжина - 150,9 мм;
  • Висота – 8,3 мм;
  • Вага – 194 г.

Відповідно об’єму пам’яті випускається три сертифікації IPhone 11: 64, 128, 256 Гб. Традиційно, нова модель отримала процесор флагманських смартфонів - Apple A13 Bionic, що є одним з найсильніших на сьогоднішній час. Компанія обіцяє фанатам, що дана модель буде більш автономна, а продуктивність батареї збільшиться на годину, в порівнянні з попередником.

Помнож всі плюси на 2

Стосовно камери IPhone 11 – вона отримала найбільше змін, особливо в порівнянні з попередником. Відтепер телефон має 2 об'єктиви: ширококутний 12 Мп з діафрагмою ƒ/1.8 та ультра ширококутний 12Мп, що забезпечує високу якість фото та відео. Кожен піксель підтримує технологію Focus Pixels, що збільшило чутливість камери, покращило якість зйомки при низькому освітленні, а фокусування відбувається в 3 рази швидше.

При поєднанні обох об’єктивів, рухливі об’єкти більше не стануть проблемою для фотографа, а зображення збільшується до 4 разів. Фанати отримали ще більше простору для фантазії, можливість надякісних групових, пейзажних, вуличних фото. Камера IPhone 11 дозволяє робити 5-ти кратний зум, без втрати якості зображення.

Доступна і відеофіксація в 4К з частотою 24, 30, 60 fps з оптичною стабілізацією, та можливістю фотографування в процесі зйомки. Любителі SlowMo-відео не залишилися осторонь - 1080р з частотою в 120/240 fps дійсно вражає. Залишився і TimeLapse, відстежувальний автофокус.

Помітно переосмислена і фронтальна камера. Замість 7-мегапіксельної TrueDepth, що була представлена в старій моделі, з’явилася матриця на 12Мп з ƒ/2.2 діафрагмою, та просто величезним набором функцій:

  • Animoji,
  • Memoji,
  • Timelapse,
  • SlowMo,
  • UltraHD 4K відео 60 кадрів/сек.

Об’єктив тепер розпізнає не лише обличчя людей, але і тварин. Відтепер зробити якісне фото з улюбленцем набагато простіше.

Компактний, але надфункціональний


iPhone 11 Pro став компактним, на противагу 6,1 дюйма – 5,8, отримав дисплей OLED. Що до начинки, вона не змінилася – ультра функціональний флагманський процесор Apple A13 Bionic. Найбільш вражаюча новинка – потрійна камера на 12 Мп. На відміну від IPhone 11, цей телефон має звичайну, широку та ультра широку камери, що підтримують функцію Deep Fusion. Це означає, що за 1 клік камера родить 9 знімків, а потім об’єднує їх в один, для досягнення високої якості передачі кольору та деталізації.

Телефон iPhone 11 Pro оснащений дисплеєм Super Retina, що забезпечує якісне зображення з контрастністю 1 000 000/1, та має передові систему керування кольором. Фотографії та відео виглядають реалістичними, без втрати кольорової гами, до чого так довго йшли розробники компанії. Попри таку продуктивність, компанія гарантує, що ця модель отримає значно більшу автономність, ніж її попередники.

Розміри iPhone 11 Pro:

  • Ширина – 71,4 мм;
  • Довжина – 144 мм;
  • Висота – 8, 1 мм;
  • Вага - 188 г.

Наразі заявлена ціна iPhone 11 Pro в 990 доларів, а на вітринах магазинів вона буде доступна в Space Gray, срібному, білому золотому, та новітньому зеленому кольорах.


Схожі характеристики отримав iPhone 11 Pro Max, але його розміри розширилися до 6,5 дюймів.

Габаритність найбільшої моделі цієї лінійки:

  • Ширина – 77,8 мм;
  • Довжина – 158 мм;
  • Висота – 8, 1 мм;
  • Вага 226 г.

Його вартість сягне 1099 доларів, але достеменна ціна ще не відома.

Новинки від компанії Apple мають з’явитися на вітринах офіційних представників 20 вересня 2019 року, але попереднє замовлення можна зробити вже зараз на сайті Apple Room.