Нова функція Tap to Pay для iPhone

2022-02-13

Apple оголосила про плани запровадити нову функцію Tap to Pay для iPhone, яка перетворює пристрій на безконтактний платіжний термінал. У компанії стверджують, що пізніше цього року американські продавці зможуть приймати Apple Pay та інші безконтактні платежі, включаючи Google Pay, за допомогою iPhone та програми iOS.

Ця функція буде доступна для iPhone XS і пізніших моделей. На iPhone будуть доступні платіжні платформи та розробники додатків, щоб інтегрувати їх у свої додатки iOS як варіант оплати.

Після запуску Tap to Pay на iPhone продавці зможуть розблокувати прийом безконтактних платежів через підтримуваний додаток iOS. Під час оплати продавець попросить клієнта тримати свій iPhone або Apple Watch біля iPhone продавця, і оплата буде безпечно здійснена за допомогою технології NFC. Для прийому безконтактних платежів не потрібно додаткового обладнання. Apple також стверджує, що за допомогою Tap to Pay на iPhone платіжні дані клієнтів захищені, а всі транзакції, які здійснюються за допомогою цієї функції, зашифровані.

Apple планує тісно співпрацювати з платіжними платформами та розробниками додатків, щоб запропонувати Tap to Pay на iPhone більшій кількості продавців. Tap to Pay на iPhone працюватиме з безконтактними кредитними та дебетовими картками з численних платіжних мереж, включаючи American Express, Discover, Mastercard та Visa.

Apple заявляє, що функція Tap to Pay на iPhone буде доступна для платіжних платформ, які беруть участь у програмі, та їхніх партнерів-розробників програм у майбутній бета-версії програмного забезпечення iOS.